Евгени Минчев крие наследство от Августин Пейчинов (Има 15 имота у нас и в чужбина)

4408
29 Септември 2014, 13:33


3 години след смъртта на ексцентричния милионер Августин Пейчинов страстите около неговото наследство отново се разгориха с пълна сила. Още в първите дни на „ВИП Брадър“ Евгени Минчев разтърси съквартирантите си с признанието, че има 15 апартамента, напомня HotArena.net.

 

Кратка справка на в. „Всеки ден“ в имотния регистър показва, че лорд Минчев наистина е състоятелен и освен в столицата, има на свое име имоти и по Черноморието. Паркетният лъв заяви, че е правил секс срещу заплащане и с тези пари си е купил апартамент. Минчев направи скандалното признание по време на мисия, в която виповете трябваше да кажат истината по повод различни твърдения за тях, които се въртят в медиите.

 

Колоритният Евгени сащиса съквартирантите си с откровението, че платената любов е голяма власт и не е продавал тялото си за пари, а за много пари. Паркетният лъв бил убеден, че половината от виповете в Къщата са правили много по-скандални и срамни неща от него, при това за много по-малко пари.

 

Още преди да се спомине през 2011 г., Пейчинов е оставил на Евгени апартамент от 57 квадрата на улица „Слоун стрийт“ – едно от най-скъпите места в Лондон, твърди източник на „Всеки ден“. Малкото жилище било на приблизителна стойност 350 000 паунда. Честите пътувания на Евгени до Лондон и дългите му престои потвърждават това.

 

Профилната снимка във фейсбук на паркетния лъв дълго бе с един от ролс-ройсите на Августин Пейчинов, в който преди 23 години в Лондон се е возила самата принцеса Сорая. Според запознати новият собственик на ролс-ройса на Пейчинов е именно Евгени Минчев. Неслучайно скъпарският автомобил липсвал от завещанието.

 

Запознати припомнят, че последните публични появи на Пейчинов в България бяха именно в дома на Евгени, който пък след смъртта на приятеля си единствен даде парти в памет на милионера. За да не дразни роднините на милионера, Минчев пазел в тайна подаръците си.

 

Запознанството на лорд Минчев и Пейчинов датирало от 1990 г., когато се срещнали в хотел „Шератон“ и оттогава, с малки прекъсвания, били в изключителни отношения. Двамата се засичали на различни места по света, а Пейчинов щедро давал ключовете на апартамента си в Париж, когато Минчев пребивавал там. Двамата много често отскачали до Ню Йорк, а самият Евгени бил от най-ревностните пазители на името на милионера.

 

„Августин ме насърчи да пея и обеща да плати за първата касета с мои френски шансони. Макар да не го направи, аз намерих парите, но по-важно беше, че той повярва в мен“, пише в книгата си „От обратната страна“ днешният лорд Минчев ъф Итън. И уточнява, че никога не е имал интимна връзка с милионера.

 

Още след смъртта на Пейчинов в края на 2011 г. плъзнаха слухове, че Евгени, който бе негов близък приятел, е включен в завещанието му. Пред репортер на „Всеки ден“ Минчев нито потвърди, нито отрече мълвата и заяви, че би се радвал, ако наследи някоя от картините на покойния богаташ. Приживе Пейчинов се заричаше, че няма да остави нито лев на сестрите си, но на практика след отварянето на митичното завещание се оказало, че те прибират почти всичко от наследството.

 

Пейчинов прехвърлил собствеността на вила „Аква“ във Варна и на още няколко топимота в центъра на столицата, включително огромния апартамент на бул. „Васил Левски“, някога принадлежал на Чавдар Драгойчев, на фондацията, носеща неговото име. Организацията била замислена да поощрява млади таланти и да дава по 5 стипендии на деца от социалните домове.

 

Самият Пейчинов никога не е крил, че детството му е минало в сиропиталища. Ексцентрикът дори приживе бе платил $50 000, за да си купи гробищен парцел в Манхатън. Изръсил се с още толкова за свръхлуксозен ковчег от страх, че наследниците му може да го сложат „в някоя евтина имитация“, както твърдял самият той.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени