Фънки на два пъти влизал в болница по спешност, щял да се затрие от пиене

2371
07 Май 2017, 13:06


Легенди се носят за приключенията у нас и в чужбина за Фънки, който е най-колоритният член на журито в шоуто „Като две капки вода”. Малко се знае обаче Димитър Ковачев е изключително  отговорен към здравословн ото си състояние и периодично ходи на профилактични прегледи и изследвания. Стриктността му в това  отношение си има своята предистория. Фънки се е наплашил за здравето си, след като на два пъти е постъпвал в болница и то по спешност. И двете случки датират  от младините му, когато рокаджията пътува из скандинавските страни, научи HotArena.

По онова време Фънки вече е завършил Консерваторията, след като баща му не успял да го убеди да продължи п отомствената традиция и да стане лекар.
След Консерваторията Фънки заминал за скандинавските страни. Заедно със съмишленици свирели по кораби и тамошни пъбове, за което получавали солидни възнаграждения в сравнение с тези в родината. В Швеция обаче късметът им се изчерпва. Една вечер Фънки и групата му свирели в пицария, в която буквално се раздали.

"По едно време един господин вика: „Елате да ви почерпя, защото сте страшна банда! Браво! Обаче… Я си дайте сега раб отната виза.” И ние млъкнахме като попарени, а певицата се разрева”, разказва Фънки. В крайна сметка се разминали със съпровождане с полицейска кола до границата. Прехвърлили се да свирят в Дания. „Тогава направих първия кръвоизлив на язвата. Беше изключително величествено”, спомня си рокаджията. 

"Една сутрин, след пиянски запой,  започнах да плюя кръв в тоалетната. Имаше един дъртак, Пюс, страшен сладур, вика: „Имаш ли застраховка?”, аз, разбира се, нямах. И той вика: „Излизай вънка и лягай на тротоара”, спомня си Фънки. Тогава послушал Пюс и със сетни сили излязъл  от пъба и легнал на улицата. Извикали линейка и го вкарали в болница. „Законите тогава, а може и сега, са, че ако те намерят така, вече си спешен случай и се минава тънко, та няма да платиш много в болницата”, разяснява рокаджията.

И в Лондон постъпил по спешност в болница. Този път не заради прекаляване с алкохол, а с никотин. Фънки толкова пушил, че започнал да се задъхва. След като попаднал в лечебно заведение за втори път,  отказал  от раз цигарите и днес си позволява само пури. Припалва по една всяка вечер.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени