Фондации пазят България от изчезване!

1073
14 Февруари 2013, 14:33


Водени от родолюбие, родни фондации са се заели с нелеката задача да опазят българското от изчезване. Чрез своите инициативи те се стараят да популяризират културно-историческото ни наследство, което е сигурна гаранция, че България няма да потъне, както прогнозират учени.

 

Припомняме, че според специалисти до 50 години страната ни ще бъде заличена от картата на Европа, а българите ще са малцинство. Именно срещу сбъдването на тези печални прогнози се борят няколко фондации у нас.

 

Пример за това е фондация „Мизия“, която има нова идея да изгради музей. В него ще се реставрират и експонират старинни, изключително ценни предмети от историческа значимост, научаваме от учредителя на „Мизия“ Светослав Кантарджиев.

 

Сред другите проекти на фондацията са реставриране на културно-исторически паметници, популяризиране на художествени творби, търсене на стари и забравени такива и въобще – всичко, свързано с опазване на културните и исторически ценности на българския народ.

 

Друга фондация, която следва същата патриотична идея, е „Тракия“. Нейната цел е не само да опазва българските традиции, но и да ги популяризира и издига в световен мащаб, обяснява шефката Мариана Чолакова.

 

Мисията на подобни фондации е похвална и трябва да има повече такива идеи, за да сме спокойно, че децата и внуците ни ще знаят кои са, откъде произлизат и да се научат да ценят българското. 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени