Фреди Торп в деня на световната премиера на „Газ до дупка“ в София: Мащабна продукция с голям бюджет, екшън, коли и зрелища! (Видео)

524
16 Юни 2017, 14:34


Днес, 16 юни, е световната премиера на новата високоскоростна копродукция Франция-САЩ-Белгия със Скот Истууд и Фреди Торп -  "Газ до дупка" - новата високоскоростна копродукция Франция-САЩ-Белгия със Скот Истууд и Фреди Торп.

Скот Истууд и Фреди Торп са братята Фостър, които имат цяла колекция крадени коли, но един ден попадат на правилното возило на грешния човек. Безценното Бугати 37 на мафиота Джакомо Морие става повод въпросният да използва таланта на двамата за сладко отмъщение срещу стар враг. С остър завой към Да изчезнеш за 60 секунди те трябва да измислят още по-сложен план и да откраднат още по-бърза кола в серия от експлозии, отвличане и пилене на гуми – до дупка, че и отвъд нея. Ето какво казва за филма Фреди Торп, един от актьорите в главните роли.

Фреди, можеш ли да ни опишеш филма с няколко думи?

Мога. Изпълнен с екшън филм с коли.

Какво почувства, когато прочете сценария за първи път?

Инстинктът ми подсказваше, че ще бъде готин филм. Личеше си по писането. Особено харесах моя герой, у него имаше една смесица от фриволност и твърдост, които ме грабнаха от самото начало. И колкото повече репетиции правехме и четях сценария, толкова повече осъзнавах, че това ще бъде забавен за снимане филм, от който ще науча много.

 

Какво ти хареса най-много в този проект?

Отново, героя. Това ме привлече най-силно. Очевидно, да работя с Пиер Морел бе нещо изумително, а и Антонио е страшно готин. За мен, в сценария героят задава важен ритъм, който много помага на историята и й придава комедийна нотка.

 

Каква бе разликата между този филм и другите, които си снимал преди?

Този определено беше много по-мащабен. За първи път участвам в такъв високобюджетен филм и научих много неща, което е страхотно. Успях да поема много от опитните хора около мен. Скот е професионалист, той знае как се прави филм. Беше интересно да разбера какво изисква продукция от такъв калибър и какво се изисква от мен, за да изиграя една от главните роли.

 

Според теб, защо те избраха за тази роля?

В общи линии искаха да изиграя себе си, което може би отговаря на въпроса. Не знам точно, имам един глуповат чар, който те харесаха и който може би върши работа за героя Гарет. Смятам, че имаха нужда от такава забавна страна във филм, изпълнен с екшън. Искаха някой с дяволито пламъче в окото и очевидно аз съм успял да го вложа в ролята.

 

Да, какво точно вложи в ролята?

Има много прилики между Гарет и мен. Името не е едно от тях, нямам представа кой англичанин може да се казва Гарет! Но да, той е вечно закачлив, винаги иска да си играе, дори в сериозните моменти. И в това е много подобен на мен. Което отново е нещо, което много харесах в героя. Той е много игрив.

Това е доста по-лека роля от тези, които обикновено играя. В миналото съм бил избиран за герои, които имат психологически затруднения. Те обичайно са много по-цинични и мрачни, което обичам да изследвам, да играя. Тук имаме лекота и щастлива нотка у героя, за разлика от обичайните ми роли.

 

Разкажи ни за своя герой. С какво е различен той от героя на Скот?

Има големи разлики, което е хубаво съпоставяне. Героят на Скот е стоик, той не говори много, той върши нужното. Докато моят герой използва много думи, обича да си играе, шегува се с всяка една ситуация. Отново, това е контрастът между нас, който върши чудесна работа, защото ние сме пълни противоположности.

 

Ти и Скот сте братя във филма. От сценария се усеща истинска близост. Как беше по време на снимките? Бяхте ли сподвижници, приятели?

Беше хубаво да снимаме със Скот от самото начало. Той има повече опит от мен с филмите, така че бе интересно да слушам съветите му. Той е завършен професионалист и знае какво трябва да се направи, за да се получи хубав филм. Имах много възможности да го наблюдавам, да се опитам да попия колкото може повече от него. Беше истинско удоволствие. Мисля, че между мен и Скот съществува естествена братска връзка - понякога си танцуваме по нервите, но това допринася за сцените, така че стана истинско партньорство, което свърши чудесна работа.

 

А какви бяха отношенията ти с Ана?

Ана е прекрасна, обичам я. Тя е страшно сладка. От първия ден, когато се срещнахме на репетицията, тя беше мила и учтива и се получи прекрасна връзка от самото начало. Много я уважавам. Тя е изумителна актриса, много е красива. И много забавна.

 

Как бяха снимките с Антонио Негре? Какъв режисьор е той?

Антонио, в сравнение с режисьорите, с които съм работил преди, е невероятно внимателен човек. Той умее да разговаря учтиво с всички, с които работи, а това си е истински талант, защото в главата на режисьора се случват много неща. Той мисли за камерата, за осветлението, за всичко. А после трябва и да изкара най-доброто от актьорите. Невероятно е как балансира всичко, как получава точно този кадър, който иска, как ни води нежно и фино в изпълнението, което иска от нас. Много го уважавам за това. Той свърши прекрасна работа.

 

Как ти описа той ролята?

За първи път говорихме сериозно за ролята в Лос Анжелис след репетицията. Първото, което спомена той, бе как Гарет боготвори Андрю. Това се проявява и във външния вид, защото той иска да си пусне перфектната брада като героя на Скот, иска да има същата прическа, но не са толкова добри. В общи линии, той е Андрю, но отпреди 10 години, или поне така му се иска. И се учи от своя брат, който се е появил късно в живота му.

 

Чувстваше ли някакво напрежение?

Разбира се. Това е първият проект от такъв мащаб, в който участвам. Не съм сигурен дали ми тежеше, понеже бях повече развълнуван, отколкото нервен или уплашен, защото това бе мястото, където исках да бъда. Да, усещах напрежение, но то ми действаше по-скоро като допинг.

 

Коя бе най-сложната сцена и защо?

Имаше няколко. Имаше няколко технически сцени, защото такъв е филмът. Но най-трудното за нас беше климатът. В Южна Франция е много ветровито. Докато снимахме външни сцени по крайбрежието, трябваше да се борим с вятъра. И действието се развива през лятото, така че да стоим там в студа, да ни брули вятъра, докато сме по тениски, и да се преструваме, че се забавляваме - това бе може би най-голямото предизвикателство.

 

В този филм има много красиви коли. Това беше ли важно за теб? Обичаш ли колите?

Не може да се каже, че съм някакъв фанатик по отношение на колите, но винаги съм ги ценял. Когато има красиви коли, като тези във филма, кой мъж не би се загледал? За мен, ферарито беше изумително. А героят ми е завладян точно от ферарито, така че имах късмет.

 

В този филм има много каскади. Забавни ли бяха те?

Много ми хареса да правя каскадите. Винаги съм бил такъв човек. Обичам да се вкарвам в приключения. Затова успях да направя сам повечето си каскади и това много ми хареса.

 

Как минаха те?

Добре. Имахме невероятни координатори на каскадите, които се грижеха всичко да е безопасно. Е, имаше няколко синини тук-там, но нямаше да е точно, ако ги нямаше.

 

Някога бил ли си във Франция?

Да, няколко пъти. Обичам тази страна, тя е много красива.

 

Как ти се стори Марсилия?

Марсилия е много готин град. Има истинска история и култура, които се надявам да си проличат във филма, защото те имат специално излъчване. Старото пристанище е прекрасно. Направо можеш да усетиш историята. Готин град с готина обстановка и готино излъчване. Много ми хареса в Марсилия.

 

Както си представяше ли беше в Марсилия?

Не знаех много за Марсилия преди да дойда. От това, което са ми казвали приятели французи, има много мрачен подземен свят. Така че има мрак, но има и блясък в Марсилия, което е много хубаво.

 

Имаш ли любими актьори, които са те вдъхновявали?

Да, имам няколко. Любимият ми актьор е Майк Райлънс, който по мое мнение е най-добрият актьор на света! Той ми направи голямо впечатление, когато бях на 15 или 16 години, гледах го в пиесата "Йерусалим" и той буквално ме отвя. Оттогава го следя и той е мой идол. Той тъкмо започна да се снима във филми. Мисля, че това беше негов съзнателен избор да не го прави. За мен той е върхът. Ако някога успея да стана почти толкова добър колкото е той, ще бъда щастлив.

 

Кои са любимите ти сцени от този филм?

Любимите ми сцени обикновено са тези, които включват много диалог. Онези, в които можеш да видиш чувствата на героите. Най-трудно ми е с екшъна, защото не ми е това силата. Предпочитам да правя сцени, в които можеш да видиш личностния контакт. Те са ми любимите.

 

Имаш ли забавни истории от снимачната площадка?

Не и такива, които мога да ти разкажа!

 

Познаваше ли Скот или Ана от преди?

Срещнахме се преди снимките, но само за репетициите. Но да, между нас се създадоха чудесни отношения и се разбирахме добре. Много се смяхме на снимките, изкарахме си страхотно.

 

Намираме се в залата с колите. Ако можеше да избираш...

Ако трябваше да избера една? Сигурно щеше да е този Астън Мартин. Самият Джеймс Бонд би карал такава. Това е много красива кола, британска е, и аз я обожавам. Но тази, която бих избрал, всъщност не е в залата. Тя е Шелби Кобра, която карах във филма. Тя също е страшно красива.


 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени