Гавра! Лекарка от Спешна помощ разкарва жена с инсулт по магазините

6952
04 Ноември 2011, 14:30


Редакторска плесница

 

 

„Чакай, пиленце! Чакай, котенце, да изпуша една цигарка” – с тези думи лекарка спокойно отлагала указването на първа помощ на жена с инсулт и откарването й в болница.

 

 

Дъщерята на 66-годишната Лидия Кьосева разказва за недопустимото лекарско отношение на лекарка от Спешна помощ, която буквално се гаврела с пациента. Историята звучи нелепо като в пародиен филм, но отговаря изцяло на истината, пише „Стандарт”. Макар днес вече лекарката да е уволнена, проблемите в Спешна помощ не са се решили.

 

 

Кафенце, цигарка, малко шопинг и едва тогава ще си свършим работата

 

 

Една обикновена шивачка, от която не зависи ничий живот, не би си позволила да отиде на шопинг през работно време, а някои дори не си позволяват цигара. Д-р Диана Радева от Центъра за спешна помощ в София обаче не се притеснява, че животът на един човек е в опасност и всяка загубена минута може да нанесе трайни увреждания.

 

 

Калина Кьосева звъни на 112, когато майка й изпада в безсъзнание. Обяснява, че вероятно е получила инсулт и оттам й казват, че ще пратят линейка. Реанимобилът пристига едва след 40 мин. Д-р Диана Радева също не бърза. Първо моли за едно кафенце, после и за цигарка и посяда на приказка. Притеснената до припадък дъщеря припира лекарката да качат майка й в линейката. „Чакай, пиленце! Чакай, котенце”, спокойно й говорела д-р Радева, докато й обяснявала колко ниски заплати взимат и любопитствала колко струват ботушите на Калина.

 

 

Когато лекарката разбрала, че Калина работи в Националния киноцентър, очите на д-р Радева светнали. Тя започнала да обяснява как винаги е искала да бъде актриса и молила момичето да й уреди снимки.

 

 

Безумието не спира дотук. Когато лекарката най-сетне склонява да тръгнат към болницата, решава, че пътьом трябва да си плати сметката към Мтел. Майката на Калина е неадекватна, видимо зле е и има нужда от спешна лекарска помощ. Лекарката обаче се бави и когато Калина слиза от линейката, за да я потърси, я сварва да мери дрешки в магазин!

 

 

Слава богу, когато откарват майка й във ВМА, лекарите там се отнасят адекватно и спасяват майката. Това обаче далече не е единственият нелеп случай.

 

 

Смърт

 

 

Заради забавянето на Спешна помощ, много хора не са могли да бъдат спасени, както майката на Калина. В Разлог жена загина при катастрофа заради грешно подаден сигнал от 112 на Спешна помощ. 40-минутното забавяне струвало живота на пострадалата.

 

 

2-годишно момиченце от София умира в ръцете на личната си лекарка, заради 30-минутно забавяне на линейката. Детето е можело да бъде спасено.

 

 

Лекар от Спешна помощ в София дава грешна диагноза „грип” на 50-годишен пациент с инсулт. Мъжът по-късно е приет в болница, но вече в много тежко състояние. Умира!

 

 

Случаите са още много. И не можем да оправдаем грешките с ниските заплати. На който не му харесва, да си ходи! А не да убива хора!

 

 

Стела Йорданова
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
bulgaria
преди 6 години
-1
TRIABVA DA UMRE !!!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
mimi
преди 6 години
-1
ne mi se jivee v Bulgariq...za6toto mi se jivee!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Българин
преди 6 години
-2
Знам, че звучи крайно, но докато не растрелят на площада 10 такива лекари ( има ги за съжаление) работата няма да се оправи. Ние ще се възмощаваме, а хората ще си гинат. Страна, в кощто се случват такива работи няма право да се нарича "Държава".
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
FENIX
преди 6 години
-1
Това си е масова практика, в България за съжеление малко са истинките лекари броят се на пръсти а повечето са безмозъчни глупаци които с парички са си купили образованието и нищо не разбират това е по-голямата част от реалноста за жалост
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
1232324
преди 6 години
-2
За такива лекъри трябва да се напрви или смъртно наказание или доживотен затвор. +1
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Митака
преди 6 години
-2
За такива лекъри трябва да се напрви или смъртно наказание или доживотен затвор
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Лъчо
преди 6 години
-1
Абе нагло лекарче, искаш да ви величаят ли бе? Че нали това ви е работата, да спасявате животи, не е никакво геройство а ЗАДЪЛЖЕНИЕ, за което ви се плаща, ако не ви харесва напускайте. Половината лекари не са за системата, защото са боклуци и като лекари и като хора. Убихте баба ми при една рутинна операция след която хвана вътреболнична инфекция и почина! За малко не убихте и другата ми баба, в исул (дано изгори до основи!) не и обърнаха никакво внимание, дори не я прегледа неволог при положение че е с инсулт, сложиха я на някакви праисториески ренгени, от които нищо не разбраха. Добре че имаме познат лекар във втора градска, който се погрижи за нея, извика невролог, прати я на съвременен скенер, и я диагностиираха павилно. Без познат лекар в днешно време си уме на място! Вие сте мъсни убийци и ако мога бих ви съдра задниците !
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Лъчо
преди 6 години
-1
Статията е абсолятно реална! Знам го от личен опит. Преди 3 седмици баба ми получи инсулт, като при падането си беше ударила лошо главата и си беше счупила един пръст на ръката. Внимавайте добре кво ще ви кажа! Първо, линейката се забави повече от половин час при положение че Бърза помощ на сточна гара е точно на 50 МЕТРА от нас, под балкона ни !!! Буквално за 1 минута трябваше да дойдат, вместо това чакахме 30 минути ! При положение че сме на шестия етаж БЕЗ асансьор викнахме хора да ни помогнат защото бабата тябваше да бъде носена , но лекаря каза че няма да чака и до 15 минути ако не я свалим линейката щяла да си тръгне ! Някак с много мъки двама човека успяхме да я свалим 6 етажа по стълбите, докато лекаря спокойно си седеше долу в линейката и хич не му пукаше.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
ahaahhaa
преди 6 години
-1
На лекарите трябва да им правят тестове за наркотици ,цигари и алкохол , а ако теста покаже , че употребяват твърде често да им се взимат правата...как може да очакваме от човек , който не може да спре да разрушава собственото си здраве да лекува друг...
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Лекар
преди 6 години
-7
"Слава богу, когато откарват майка й във ВМА, лекарите там се отнасят адекватно и спасяват майката." Ето толкова за лекарите, които наистина са си свършили работата! Защото въпреки всичките ви негативни коментари, повечето лекари мирно и тихо си работят и ежедневно спасяват хиляди човешки животи, но за това нито дума. Когато обаче някой, на който не му е мястото в тази система, направи нещо такова, се сипе кал върху цялата гилдия, върху всички, които съвестно си вършат работата!!!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени