Гениалният Генко и Любен Диманов откриват сезона в „Нирвана”

1789
16 Септември 2016, 16:01


Картини на световноизвестният художник Любен Диманов и на гениалния Генко Генков са изненадата на столичната галерия „Нирвана” за откриването на новия арт сезон.

„Покой и движение” е името на изложбата на Любен Диманов, който е състудент на Светлин Русев, Георги Божилов-Слона, Йоан Левиев, Димитър Киров. Картините на Диманов отсега са предизвикали интерес в известни наши колекционери, които са наясно с факта, че платна на художника има в Националната художествена галерия, Третяковската галерия в Русия, музей „Албертина” във Виена.

Взрив от багри, сътворени от прочутия Генко Генков очаква ценителите на българското изкуство през следващия месец. „Копая в цветовете като с мотика“, твърдял творецът, обявен от някои за гений, от други – за луд. Генко Генков ще събуди спомена за бохемския си живот благодарение на изложбата в „Нирвана”.

Картините, които ще бъдат показани на подбрана публика по време на откриването на сезона, са част от колекцията на собственика на галерията – бизнесмена Николай Младжов, ще има няколко платна на други колекционери. Красивата актриса Лилия Маравиля, позната от театъра и малкия екран, ще въведе гостите в света на гениалния Генко. Художникът се превръща в легенда в артистичните среди още докато е жив, и за първи път от много години едни от най-ценните му картини ще бъдат показани пред ценители на красивото.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени