Георги Георгиев: 4 часа чаках да зашият пръста на приятел, накрая ме пратиха за бинт

1099
29 Ноември 2013, 16:15


„Жалко ми е за родното здравеопазване. 4 часа чаках с приятел от провинцията пред Спешното отделение, защото беше с отрязан пръст. И когато накрая се намери кой да му обърне внимание, лекарят ме прати да му купя бинт“, разказа с недоумение председателят на Българско народно обединение Георги Георгиев в интервю за ТВ7.

 

Така той обрисува състоянието на българското здравеопазване и неслучайно то е сред приоритетите в програмата на БНО. Защото случаи като този са ежедневие както в столицата, така и в лечебните заведения по цялата страна.

 

Но докато тук става въпрос за един пръст, на другия край на България на карта е поставен човешки живот.

 

Затова председателят на новата партия у нас не само е омерзен, но и чувства безкрайно съжаление към здравната ни система. От една страна са лекарите, които неглижират работата си, но от друга страна е и системата, бюджетът за здравеопазване, който им връзва ръцете.

 

„Всичко е в плачевно състояние, като започнем най-вече от здравеопазването. Затова хората имат нужда от действие, а не от празни приказки“, обясни Георги Георгиев. „Ние не обещаваме нищо, ние действаме“, гласи и един от лозунгите на Българско народно обединение, видяхме на сайта на партията.

 

Припомняме, че БНО е партия на младите будни хора, в нея влизат студенти, протестиращи, обикновени хора, които не ламтят за власт, а за промяна към по-добро. Самият Георги Георгиев многократно подчерта, че няма апетити към властта и не би се кандидатирал за депутат.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени