Георги Георгиев направи премиера на "Осмото чудо"

1444
20 Декември 2013, 11:00


Председателят на новосформираната партия Българско Национално Обединение, Георги Георгиев направи премиера в дома на киното на своя документален филм – Осмото чудо, където е автор, водещ, продуцент и режисьор на 54 минутната лента.


Филмът ни изуми с уникален творчески размах, голама художественост и един стил, който сме свикнали да гледаме в Дискавъри и Нешанал Джеографик.


Тематиката обхваща природния феномен „Побити камъни“ и за най – старото технологично обработено злато в цял свят, намерено във Варненския халколитен некропол. Разкриват се и интересни закономерности, пропорции и познание на населението, населявало земите ни преди 5000г. Пр. Христа, което е в основата и люлка на Европейската цивилизация.


Уникалните каменни комплекси, не само за България, но и за света, са обявени за национална природна забележителност през 1938г.


Една от целта на филма и желанието на председателя на БНО, е по - бързото лобиране те да бъдат включени от ЮНЕСКО в Световната листа на геоложките ценности. „ Но за съжаление и предишното и това правителство, не проявяват никакъв интерес, към неговия апел. Стоунхендж, като аналог правят по милиярд и полувина долара доход на година, само от туристи, защо камъните и златото във Варненския музеи, биват поставяни на такова незначително ниво. Да не говорим, че само от туризъм и ако сами добиваме златото си в Родопите, а не някакви канадски фирми като Дънди прешъс металс, то Бълтария може за отрицателно време да се превърне в една малка Швейцария “, негодува Георгиев, но именно за това са се обединили и създали партия, защото само „ Красиви приказки срещам, в политиците и действия противоположни на обещаното. Но настъпи времето, когато неплодородното дърво ще бъде отсечено и хвърлено в огъня “.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
stiga de
преди 4 години
0
tozi e homoseksualen chalgadjia
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени