Изпрати новина PHOTO ARENA rss
14 22

Бъдете първи! Научете всичко!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

Грим според цвета на очите

Най-добрият съвет, който можем да ви дадем ако искате да придадете приказна нотка на зелените си очи, е следният: Огледайте се в огледалото. Виждате ли малките точици в очите си? Тяхната краска ще ви подскаже най-точно кои цветове ви отиват.

 

Лешниково, златисто, бледомораво, наситено кафяво – цветовете на есента са най-подходящи за зелените очи. А за любителите на синьото ще добавим – да, този цвят също е от природата и несъмнено ще ви отива.

 

 

Тъмно-зелени

Този цвят се определя също като „горско зелено”. Ако вашите очи са в този нюанс на зеленото, можете да ползвате почти всички цветове сенки за очи, особено в тъмни, опушени тонове. Дори и очертаването на окото само с молив, би ги подчертало чудесно, като е добре да знаете, че тъмнокафявата гама ще ви отива много.

 

 

Морско сини, тюркоазено – зелени очи

Това е т.нар. „хамелеон” при зелените очи. Те могат да бъдат както наситено зелени, така и почти сини. Можете да изберете за тях почти всеки от цветовете в по-светли тонове, а тъмните да използвате само в края на клепача, за придаване дълбочина на погледа. Очната линия и моливът за очи също могат да бъдат комбинирани с нежни тонове на зелено и синьо, които най-добре биха подчертали очите ви.

 

 

Светло зелени, пъстри очи:

Обикновено този цвят се счита за „истинско” зелено и често върви в естествена комбинация с лешникови или златни точици, разпръснати из целия ирис. Пъстротата и уникалните шарки на тези очи ги правят трудни за комбинация с тъмни цветове.

Вярно е, че повечето жени, предпочитащи тъмната гама, използват опушено черно или сиво, но нашият съвет е да не го правите. Можете да използвате тъмен цвят единствено, за да очертаете очите си. Ако обаче искате да подчертаете естествената им загадъчност, избирайте цветове, не по-тъмни от цвета на точиците в тях.

 

 

Светло зелено, граничещо със сиво

Очите в този най-светъл нюанс на зеленото са толкова мистериозни, че често създават проблем при избора на правилен цвят, с който могат да бъдат гримирани. Най-подходящи за този тип очи са сенките в по-топли, неутрални цветове като основа, комбинирани с молив за очи в нежни нюанси на кафявото. Избягвайте употребата на тъмни цветове, защото в случая те биха обезличили очите ви.

 

 

 

 

 

PHOTO APENA Изпрати новина
Остави коментар във Facebook
Коментари:
1
Добави коментар
Автор *
Текст *
Капча:*
CAPTCHA Image
 
  • avatar
    01.02.2012
    a kafevi ochi nqmame li che ne pishete za tqh
Абонирай се за новини