Гриша Ганчев вдига самолета на Цветан Василев (Подробности за схемата)

2845
15 Януари 2017, 11:00


Тузарският частен самолет „Лиърджет 60” на укриващия се от правосъдието банкер Цветан Василев отскоро обслужва друг олигарх, разбра HotArena.

8-местната летателна машина превозва по въздух Гриша Ганчев. Той е сключил корпоративен договор за ползване на самолета с друг заможен българин – петролния бос Валентин Златев. Подробностите за сделката и дали Ганчев е платил за ползването на летателната машина си остава пълна мистерия.

Запознати обаче са категорични, че през последната година и половина Гришата е направил повече от 10 международни полета с частния самолет. Сагата с летателната машина на Цветан Василев датира от 2014г. Тогава се появиха твърдения, че именно с нея от страната са изнесени над 200 млн. лева

След като шефът на КТБ се покри в чужбина, държавата трябваше да конфискува самолета като компенсация за извършените манипулации. Вместо това самолетът тихомълком бе прехвърлен от дружеството „Партнер Лизинг”. Месеци по-късно обаче самолетът е бил предоставен на Гриша Ганчев, което кара мнозина да подозират, че чрез тази схема с кухи покупко-продажби Цветан Василев и бандата му са съумели да запазят тузарския частен самолет, купен с парите на наивните вложители на КТБ.

Самолетът „Лиърджет 60” е сред най-предпочитаните модели от баровците от цял свят. Той може да прелети 4500 километра с едно зареждане на резервоара и да достигне скорост от 900 км/ч. Вместо стандартните седалки на гражданските самолети, този има удобни кресла и масички. В машината могат да се возят 8 пътници, а екипажът е от двама души, пише "Уикенд"

Освен частния самолет на Цветан Василев, Гриша Ганчев ползва и бронираното „Ауди” А8 на укриващия се от правосъдието в Белград фараон. Тузарската лимузина бе купена от Мустака за 320 000 евро през зимата на 2013 г., а след бягството на Василев от България, аудито бе вписано към активите на „Петрол” и в него се намърда Гриша Ганчев.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени