И Ива Екимова скочи срещу чантите на Лили Павлова (Стана страшно мазало във Фейсбук профила й)

9805
08 Май 2017, 12:28


Истинска буря от коментари и споделяния предизвика последният пост на пр-ката Ива Екимова, видя HotArena.

 

Позовавайки се на 20-годишния си стаж като специалист и преподавател, Екимова сподели статия на един от информационните сайтове, който е цитирал изказване на бившия министър на регионалното развитие и благоустройството и настоящ на европейското председателство през 2018-та Лиляна Павлова.

 

Не смятах да взимам отношение по "чантения въпрос", но с ясното съзнание, че последните 20 години се занимавам с ПР и съм далеч от политическата сфера на тази материя, мога само да кажа, че най-нелепата проява на ПР беше колко струват чантите на Лили Павлова.” – пише Екимова.

 

Мигновено постът бе споделен десетки пъти, а множество коментиращи влязоха  в  задочна полемика помежду си и с титулярката на изказването. Някои похвалиха острия език на именитата пр-ка, а други директно я обвиниха, че се позовава на т.нар „фейк нюз”. Малцина, обаче разбраха истинския смисъл на поста. Първо обиграната Екимова е поставила „признанието” в кавички, а в следващото изречение  актуализира т.нар. признание под въпрос.

 

Днес, обаче имам нов фаворит - "признанието" на бившия министър на регионалното развитие и благоустройството, че чантите са менте. Ето това е темата: ако е вярно, че вещите на един министър са продукт на сивата икономика, тогава на какво точно е министър. И ако коментара за стойността на чантата е далеч от понятието "професионализъм", защото неволно е признание, че това е единствения недостатък на въпросния министър, то още по-тревожно е "признанието" на Министър Павлова, че чантите са "менте". Тоест това са чанти, продукт на сивата икономика, нелегално внесени от Китай?” – пита риторично Ива Екимова.

 

Опитната ПР-ка апелира за прозрачност и най-вече за професионализъм в изграждането на публичен имидж:

 

Много по-достойно е да се признае, че да, чантите на раздора, действително струват 10 000 лева, да последва декларация за произход на средствата или каквото и да било друго - подарък от любим мъж или, все едно. За всичко друго, превърнало се в медийна дъвка, въпросните ПР-и трябва да бъдат незабавно уволнени, защото единствената работа на специалиста по комуникации и изграждане на публичен имидж е да изтъкват най-добрите качества на клиента, продукта или компанията, за които работят и, повярвайте ми, чантите, стойността им и всичко останало са много далеч от качеството на специалистите по публични комуникации!” – настоява професионалистката с дългогодишен опит.

 

Въпреки че дискусията под поста й прелива от нахални критики, примесени с коментари за цената на чанти, брандирани с известни марки, стига се до линкове от предполагаеми он-лайн магазини предлагащи въпросните артикули, Ива настоява, че основният фокус не са чантите. Поведението на публичните личности, вкарани в „обяснителен режим е дело на техният екип! Край!” – подчертава опитната пр-ка. Разбира се, сред коментарите някак са успели да се промъкнат дори пропутински лозунги и коментар за часовниците на Румен Овчаров. Друг от ФБ „експертите” далновидно подсеща, че Екимова прави ПР на сайта, чиято публикация е споделила, а в някои от коментарите гневно се прокрадва мнението и на основателя на сайта.

 

В заключение ПР-ката слага край на дискусията, която сама повдигна с думите: В заключение искам да благодаря за изписаните мнения. Оскърбителните, както и тези, които не отговарят на личната ми естетика и хигиена на изказвания - ще изтрия. Имам пълното право на това! За всички останали - в екипа на Супер шоу Невада бях и момиче на късмета! В останалите дни, работех като ПР (тогава това понятие все още бе непознато в България, но не и в Канада, от където дойде продуцентът ни), и като рекламен агент! Днес много ми се иска да има повече специалисти по комуникация, започнали толкова отдавна, колкото аз. Преминаването през всички етапи на една професия, просто те прави много добър, съобразителен, креативен, ефективен и успешен! Благодарна съм на всичките си клиенти и достойни учители! Приятен ден и щастлива работна седмица!
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
kurdokolenkov
Преди 1 година
0
da ti s*ra v ustata otvratitelna pa4a.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Yankova
Преди 1 година
0
Стига с тази Екимова. Отвратително неприятна е, защо не проверяват нея за произхода на парите - но всъщност няма смисъл - произхода е повече от ясен, такъв боклук е, че на хората им се повръща като се появи някъде.....парцал, и жалко, че и дъщеря и върви по нейния път
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
777
Преди 1 година
0
Какво се прави тая ива на много интересна?! Не всеки има пари за оригинални чанти от по 10хил..Не всяка жена спи с мъж с пари, за да й купи...
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Пи-ар
Преди 1 година
0
Това тя сама ли си го е писала? Толкова е смешно.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Отврат
Преди 1 година
-1
Тази пьк какво се бьрка навсякъде, какво точно работи, така и не се разбра, а постоянно се опитва да се навира някъде. Веднъж в едун мол пререди няколко майки с деца, и половин час вися да иска намаление на касата, за да я видят всички. И тя седнала моралистка да се прави, да коментира другите, та дано и нея забележат.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени