Илиана Раева била булимичка (Наско я пребил, за да я й спаси живота)

2931
15 Юни 2014, 10:00


Златното момиче на художествената ни гимнастика Илиана Раева е страдала от тежка форма на булимия в последните години от активната си спортна кариера, научи HotArena.net.

 

В един момент състоянието на гимнастичката е било толкова сериозно, че съпругът й Наско Сираков се уплашил от реалната опасност за фатален изход, пише в. „Уикенд“.

 

За никого не е тайна, че като спорт художествената гимнастика изисква жестоки лишения, а когато треньор ти е цербер като Нешка Робева, наказанията дори са най-малките забежки от хранителните режими нерядко са нечовешки. Което обаче е забранено, то е най-сладко и лакомията, двойно по-силна заради постоянните диети, на които Илияна и колежките й били подлагани, редовно карала изгладнялата гимнастичка да преяжда като прасе.

 

За да прикрива хищническия си глад, Раева прибягала от трик, с който да лъже кантара и Нешка. Сядала на трапезата и поглъщала количество, с каквото Наско се хранел поне три дни, но за да не качва на килоглами, след угояването повръщала храната в тоалетната чиния. Сираковица започнала да приема и разхлабителни и диуретични средства, за да се отървава по-бърза от храната.


Никой, освен мъжът й, не знаел за нервозното заболяване на Илиана, тъй като то няма видими признаци и е трудно за диогнастициране. Булимията на грацията останала скрита от Робева и останалите гимнастички.

 

В един момент обаче петкратната световна шампионка започнала да залинява. Илиана получила тревожни симптоми – раздразняване на гърбото, лесна уморяемост и болки в мускулите. Загрижен на здравето й и категорично решен да прекрати булимичния начин на живот на жена си, футболистът на „Левски” й устроил скандал, в който за пръв път си позволил да я удари.

 

За щастие при боя спортистката не получила тежки телесни увреждания, но обидена, обявила преди съпруга си, че го напуска. Заканата отпаднала след няколко дни, но минавайки през този момент на домашно насилие, Илиана се отрезвила и взела в ръце здравето си, за което и до днес Раева е благодарна на съпруга си.

 

Но и шефката на федерацията по художествена гимнастика е посягала на мъжа си. След брака си с футболната икона на „Левски” през декември 1983 г., около Сираков кръжат рояци от обожателки, което за ревнивата Илиана е огромен проблем. За да го реши, на Раева неведнъж й минавали кошмарни мисли да убие съпруга си.

 

„Не е лъже! Минавало ми е през акъла да го убия от ревност. Тръгвах към него, но вместо  него, го отнасяха матраците. От бяс им теглех ножа, за да не го забия в Наско”, признава Илиана.

 

 

 

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Diana
преди 4 години
0
GROZNA KARTINA I RAZVALINA E NA SNIMKATA
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени