Инфаркт щеше да отнесе Светлин Русев

2103
08 Февруари 2016, 16:00


Светлин Русев е получил инфаркт в средата на миналата седмица, научи HotArena.

Големият художник е приет по спешност в Александровска болница в сряда, след като получил тежък сърдечен пристъп. Състоянието на близо 83-годишния маестро в момента е по-добро, той е в съзнание и е контактен. Най-лошото вече е минало, няма опасност за живота му. Той все още е в болницата за следоперативно лечение. Направен му е байпас, сложени са му и два стента на сърцето, които да подкрепят дейността му, пише "Всеки ден".

„Спасила го е само бързата намеса на лекарите. Самият Светлин се е усетил, че прави инфаркт и се е обадил навреме на докторите. Ако се беше забавил още 2-3 часа, най-вероятно пораженията щяха да са големи и вече да не е между живите", разказаха близки на големия художник.

Въпреки категоричната забрана на лекарите художникът в момента ползва мобилния си телефон в болницата и дори чете по 2-3 вестника на ден, за да е в час с новините. Сред хората, които са го посетили в болницата, са дъщеря му Ралица, както и Нешка Робева, с която мълвата ги свързваше години наред в по-близки отношения. Напоследък двамата с треньорката са се поотдалечили един от друг (говори се, че се скарали жестоко преди 2-3 години, когато Нешка тръгна да подкрепя Бареков), но въпреки това тя дошла да му донесе плодове и цветя в болницата.

Въпреки че през юни ще навърши достолепните 83 години, Светлин Русев не спира да работи активно. Той прекарва минимум по 3-4 часа на ден в ателието си, организира изложби и консултира колекциите на доста заможни хора у нас.

Явно темпото, което поддържа, е изиграло лоша шега на сърцето му. Припомняме, че през 80-те години на миналия век Светлин Русев прави първи инфаркт, и то на публично място. След унищожителна критика лично от Тодор Живков маестрото се свлича на пода и го откарват в болница. Тогава бързо е стабилизиран - все още няма 55. Сега лекарите са категорични, че трябва значително да намали оборотите и да си почива повече.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени