Инициатива набира все повече последователи! Включи се и ти! Дари вечеря на 21 декември (ВИДЕО)

1210
15 Декември 2014, 12:15


Благотворителна инициатива набира все по-голяма скорост и все повече последователи. Каузата е в помощ на най-нуждаещите се пенсионери с ниски доходи и цели да ги зарадва по коледните празници.

 

На 21 декември се организира инициатива за даряване на безплатна вечеря за пенсионер в нужда. Инициативата е чрез самоорганизация и за момента са се включили над 10 000 човека от над 80 града.

 

„Нека всеки купи пакет от основни хранителни продукти – колкото му е възможно. А именно – захар, брашно, олио, боб, ориз, леща и други, и да ги дари на пенсионер в нужда“, апелират организатори от видеото, което може да видите по-долу.

 

Изгледайте клипа, споделете го, за да може да достигне до повече добри хора. Подарете вечеря на пенсионер в нужда на 21.12.

 

Има доста наши сънародници от чужбина, които са се включили в инициативата и ще подарят хранителни продукти на пенсионери в нужда.

 

Броят на хората подкрепили инициативата расте много бързо във Фейсбук страницата ТУКи вече надвишава 12 000 души

 

Хората споделят информация за хора, които са наистина нуждаещи се, за да може хора от чужбина или други населени градове да помогнат със своя личен принос.

 

Има създадени много на брой събития във Фейсбук за различни градове на страната, където хората са си създали организация как да протече събитието.

 

И не на последно място - инициативата не е комерсиална, не набира средства и не е политически обвързана. Инициативата е индивидуална за всеки един, който има желание да я подкрепи и да подари коледна вечеря на пенсионер в нужда.

 

КАК СЕ ПРОЦЕДИРА?

 

Според проведените анкети и мнения, 70% от участващите в инициативата познават бедни пенсионери, на които биха искали да помогнат. Поговорете с тях, вижте от какво имат нужда. Напазрувайте им най-необходимото като пакет храна (например: брашно; олио; захар; консерви или бркани с - грах, зелен боб, домати; пиле; леща;боб; ориз и др.), добавете при възможност една топла вечеря. Направете вашата изненада на 21.12. Посетете ги в дома им, занесете им даровете, поговорете с тях.

 

Според 60% от анкеттираните възрастни хора, най-приятната им изненада би била някой да се поинтересува от тях, да ги попита „Как сте? Как живеете?“ .

Нека всеки посвети минутка внимание на възрастен човек!

 

Не познавате такива? Пишете в групата на събитието от вашия град/село. Или в най-лошия случай - имате цял месец да намерите. Просто се огледайте пред супермаркета или пощата.

 

Още подробности ТУК.


Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени