Йоана Буковска го закъса със здравето, напуска театъра

3871
02 Октомври 2015, 12:00


Звездата на Военния театър Йоана Буковска напусна трупата след почти 15 години вярна служба при армейците, научи HotArena.

 

Актрисата потвърди слуха, носещ се в гилдията, и обяви, че от началото на октомври вече не е на щат в Армията, а на свободна практика. Тя призна, че за това нейно решение има две причини – здравословен проблем и обидно ниското заплащане.

 

„Решението ми не е спонтанно, обмислям го от известно време. Работата на актьорите е свързана с твърде голямо психическо и емоционално натоварване, което се отрази на здравето ми. Лекарите ми препоръчаха да помисля за не толкова интензивно натоварване”, обясни звездата от „Дунав мост” и „Под прикритие”. 

 

Буковска не желае да уточни от какво естество са проблемите й със здравето, но подчертава, че са преодолими чрез повече спокойствие. Красивата актриса има и друга основателна причина да иска време за себе си – нейните близнаци Любомир и Вяра, които вече са на три години, пише „Всеки ден”.

 

„Оказа се, че грижата за тях изисква повече време, отколкото предполагах”, каза тя. Йоана не скри, че се трудната ситуацията в театрите също е натежала в полза на нелеко решение. И добави: „Работата е много, а заплащането твърде малко. Предпочитам сега да рискувам и да се пробвам като свободен артист, отколкото после да се обвинявам, че не съм направила нищо”.

 

Според запознати, Йоана е канена за главна роля във филми и явно е преценила, че няма да успее да съчетава двете дейности. Буковска ще продължава да играе на хонорар в трите представления с нея от афиша на трупата - „В полите на Витоша”, „Много шум за нищо” и „Железният светилник”.

 

В Театъра на армията тя направи някои от хубавите си роли – на Евридика в пиесата на Жан Ануи, Мара от „Белградска трилогия” от Биляна Сръблянович и Амели Петрович от „В полите на Витоша” от Яворов. Актрисата е поредната звезда, която напуска армейците след Алекс Сърчаджиева и Иван Ласкин, както и Явор Бахаров, които миналата година се сбогуваха с трупата.

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени