Ирина Тенчева показа порасналия си син Спас! Момченцето ще държи първата си матура (+Трогателно писмо)

2662
11 Май 2017, 16:00


След много премеждия, с които първородния син на Ирина Тенчева – Спас, се сблъска в училище преди време, той ще държи първата си матура, узна HotArena.

 

 

Майка му сама сподели това със своите приятели във Фейсбук, не защото е важно за тях, а защото казусът си има предистория. Спаси имал пропуски в знанията, но не поради собствена немарливост, а поради това, че пропуснал предучилищния курс в едно от софийските школа. Вместо преподавателите му да му помогнат, те не направили нищо, с което той да напредне.

 

 

Ирина и баща му предприеха мерки, записаха го в частно училище и на частни уроци. В следващите си училищни перипетии детето се сблъска с две деца, негови съученици – насилници, които го изолират и непрекъснато му правят пакости.

 

 

Ръководството на въпросното школо, както и преподавателката, не направиха нищо, а Тенчева отчаяно търсеше помощ и съвети какво друго да направи, освен да спре Спас от училище.

 

 

По всичко личи, че нещата са се нормализирали и порасналото момче вече е пред първата си матура. По този повод Ирина публикува и имейл от кадърна учителка, който е разпратен до всички деца от класа, в което е и наследник на приятелка на Тенчева:

 

 

"Мили ученици,

 

Следващата седмица ще преминете изпитите за външна оценка на учебната подготовка по математика и четене. Знам колко упорито работихте, но има нещо много важно, което трябва да знаете:

 

Тези изпити не могат да оценят всичко това, което ви прави специални и уникални.Хората, които съставят тестовете и оценяват резултатите, не познават всеки един от вас така, както аз ви познавам, и още по-малко така, както ви познават близките ви.

 

Те не знаят, че някои от вас говорят два езика, че обичате да рисувате или да пеете. Не са виждали колко хубаво танцувате.

Те не знаят колко добри приятели сте, как смехът ви може да озари и най-мрачния ден и как се изчервявате, когато се засрамите :)

Не знаят, че спортувате, че се тревожите за бъдещето, че понякога помагате на малките си братя или сестри с домашните – не знаят, че сте грижовни, мили, внимателни и как всеки ден се стараете да бъдете възможно най-добри.

 

Оценките, които ще получите от тези изпити, ще ви покажат нещо, но то няма да е всичко.

Има много начини да сте умни.

Вие СТЕ умни!

Вие сте ДОСТАТЪЧНО добри!

Вие сте светлината, която озарява деня ми!

Така че докато се подготвяте за изпита и докато попълвате отговорите, не забравяйте, че няма тест, който да измери всички удивителни и страхотни неща, които ви правят такива, каквито СТЕ!“.

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Ани
Преди 1 година
0
Рядко противна жена е тази
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени