Историята на осиновената Зейнеб трогна хиляди

1962
10 Февруари 2013, 11:00


Историята на Зейнеб и новите й родители Анелия и Светльо е позната на много осиновители, защото те всичките имат сходни съдби. Тя успя да трогне хиляди българи заради упоритостта на родителите и търпението им. Но най-вече заради красивите очи на малката Зейнеб.

 

Повечето осиновители биха се притеснили и отдръпнали при новината, че детето страда от епилепсия. Но не и Анелия и Светослав – те не се вълнуват от заболяването на Зейнеб, пленени са от нейните черни прекрасни очи. Двамата вече имат опит с едно осиновено дете – техният син, който сега е на 25 години, а малката много им напомня на него.

 

От фондация „За нашите деца“ са възхитени от отношението на двамата родители към Зейнеб и от желанието им да я вземат, въпреки епилепсията и тежкия й нрав.

 

Първата среща на детето с бъдещите му родители била трогателна. Анелия пита Зейнеб за всяко нещо, преди да предприеме каквото и да било. „Искаш ли да те взема на ръце“, „Искаш ли да те пусна“, „Искаш ли да дойдеш с нас“ – идеален подход, който се харесва и на малката Зейнеб.

 

Същия ден детето тича из дома и разказва на останалите малчугани как един чичко и една леля са я гушкали.

 

Можем само да си пожелаем повече родители да бъдат като Анелия и Светослав, които да гледат в очите на едно дете и искрено да искат да помогнат. Вие също можете да помогнете дори с дарение, с дрехи, храна или друг провизии. Поп певецът Владимир Ампов, Миленита, Светослав Кантарджиев, много министри и политици са помогнали и с много и с малко. Във фондацията има и много доброволци като Елица Лингорски, Вероника Георгиева и Вяра Стефанова.

 

Вие също можете да се включите – пътят да помогнете избирате вие!

 

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени