Иво Аръков –пътят му от мизерията, през Русия, та чак до киното (Ето и неговата история)

2307
12 Октомври 2014, 16:12


Злостните забележки и заплахи на Евгени Минчев няма как да изплашат Иво Аръков. ВИП съквартирантът е свикнал да живее в много по-тежка обстановка от тази на риалити Къщата, научи HotArena.net.

 

Освен това звездата от сериала „Фамилията” добре знае, че лесен път към победата и върха няма.

 

Преди да стане известен като любовник на Мария Илиева и гадже на Мика Стоичкова, Иво е минал през какво ли не, разказва в. „Уикенд“. Роден в малкото градче Белослав, Аръков от рано се сблъсква с трудностите на провинциалния живот. Днес във „ВИП Брадър” той може да е принуден да яде постен боб и ориз, но в младостта му, рядко имал избор за нещо повече. Най-ранните му години били белязани от всякакви финансови кризи на фамилията му, на която се налагало да се бори със зъби и нокти за оцеляване.

 

26-годишният актьор не обича да споделя за този период от живота си, а в редките си откровения е признавал, че не е глезено дете. Имал безгрижно детство, но се научил да работи за пари от съвсем малък. Така успявал да задоволи капризите, които всяко момче в тийнейджърска възраст има. Естествено родителите му го оставяли сам да избира за какво да харчи спестяванията си, но пък и Иво не бил от най-безразсъдните, заради примера им.

 

Семейството на Аръков не е заможно и това е белязало спомените му. Актьорът има по-голяма сестра, с която били възпитани да се борят сами за всичко, което искат да си купят или да направят. Когато е на едва 13, Иво дори е принуден да се премести със семейството си в Русия, заради работата на баща му. Фамилията заминава за Ростов на Дон, където Иво усвоява перфектен руски език. Той му е много полезен, защото няколко години по-късно започва да обикаля заведенията в курорта „Албена” в търсене на работа. Понеже няма никакъв опит все му дават да върши най-непривлекателните задължения.

 

Иво обаче се оказва истински боец и не се дава на старите пушки. Понеже от малък знае стойността на парите, добре съзнава, че никой не е склонен да се раздели с тях ей така. Звездата от сериала „Фамилията“ се е научил да работи още като ученик и за разлика от връстниците си вместо да прекарва ваканциите си в безсмислени забавления, запретвал ръкави да вади сам джобните си. Със скромните суми подпомагал семейството си в Белослав, но най-важният урок за него бил, че свикнал на труд и дисциплина.

 

„Не правя изключение от много деца в България, които са израснали без големи възможности. Наложи ми се, както и на повечето младежи, които отрано започват да навлизат в истинския живот, и аз да вадя собствени пари, за да вадя прилично съществуване. От 15-годишна възраст вече работех и помагах на нашите. Тогава получих и първата си заплата и я похарчих за каквото ми хрумна“, гордее се със себе си звездата от „Фамилията“.

 

Първата му работа била сезонна и не особено престижна. Иво бил сервитьор, мияч на чинии и помощник готвач в кръчма на морето. Именно, тази близост с храната го накарала да я обикне още повече и да поиска да опознае всичките й възможности за комбинация и вкусове. На 16 бъдещият актьор бил толкова добър в експериментирането със съставките, че получил оферта да стане за постоянно главен готвач с примамлива заплата. Аръков обаче не можел да си представи да зареже образованието си и да се посвети на тиганите. Затова се наложило да откаже високата заплата и да започне от нулата.

 

Когато пристигнал в София след гимназията, също не разчитал на помощта на семейството си. Първата му работа била като манекен, с което успявал да препечели Доскоро пък делял един апартамент със сестра си, която му помагала с плащането на сметки и наем.

 

Единственият си опит да излезе от ситуацията на вечният наемник, Аръков за малко не пропилял. Заедно с негов приятел се опитали да започнат бизнес с мексикански закуски, но скоро след началото павилионът за сандвичи опустял. Единственият шанс на актьорът бил да намери още пари, за да не затвори на големи загуби. Клюкари обаче го одумвали, че и да остане без доходите на закусвалнята си, Иво нямало да бъде пред просешка тояга. Хонорарът му от „ВИП Брадър” щял да покрие нуждите му поне за година. А ако се вярва на запознати сумата е близо 40 бона.

 

„Иво отдавна искаше да влезе в риалити формат. Опита се в „Денсинг старс”, но тогава продуцентите му във „Фамилията” не го пуснаха заради конфликт на интереси”, разясняват запознати.

 

За да се реваншира пред Аръков, продуцентът на ВИП Брадър му предложил да го включи в новия сезон на шоуто, а актьорът без колебание приел. Той обаче се бил заканил да не се превръща в поредния мимолетен герой в риалитито, а в истински  победител.

 

„Гледал е внимателно стратегията на Орлин Павлов и сега я прилага отново. Затова дразни всички, като избягва интригите”, нищят съквартирантите на Аръков в последните седмици.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени