Иво Сиромахов плаши Слави с оставка (Искал повече власт в шоуто)

2191
15 Февруари 2015, 15:00


Сценаристът на Слави Иво Сиромахов е поредният герой във вечерното шоу на Би Ти Ви, който обмисля да го напусне, разбра HotArena!

 

Колоритният драскач има планове да се посвети в цялост на драматургията и режисурата, а да остави работата си в телевизията на заден план. За сега тези намерения били известни само на няколко от най-близките му хора, които от край време му намеквали, че Дългия бавно, но сигурно затъва с рейтинга, а с него и целия екип на шоуто му, пише „Уикенд“.

 

През последните 15 години Сиромахов си извоюва челно място в екипа на „Шоуто на Слави”. Пристигнал от редакцията на западащия „24 часа” в края на 2000 г., с пиперливите си шеги, той успя да завоюва сърцето на Дългия и умело да прикрие амбициите си за нещо повече от рутинен драскач.

 

След напускането на Евтим Милошев и Росен Петров, сценаристът стана третият най-верен човек на Дългия и най-накрая видя мечтата си напълно реализирана. Единствените, които го предреждат в сърцето на Слави са приятелите му от детинство Евгени Димитров- Маестрото и Георги Милчев – Годжи. И двамата обаче трудно могат да имат отношение към съдържанието на телевизионното шоу на Трифонов, което превръща Иво в сивия кардинал на предаването.

 

„Когато се работи професионално и уверено, атмосферата е вдъхновяваща. Аз усещам професията си като хоби, като забавление, като излет с приятели. За мен не е някакво място, където ходя всеки ден, работя от 9 до 5 и взимам някакви пари”, опитва се да обоснове растежа си в предаването Иво.

 

След дългата и напрегната служба за Слави обаче и той сериозно се замисля дали да не остави повече време за собствените си проекти. Сред тях са неговите театрални постановки, които жънат огромен успех.

 

Последната „Операция” е поставяна в Сатиричния театър, не без помощта на бившия му директор Калин Сърменов, с когото Иво се сближиха много покрай скандалите за ръководния пост в учреждението. Книгите на Сиромахов пък се черпят като топъл хляб по книжарниците и му носят хиляди левове в банковата сметка.

 

С цялото това признание, Иво никак не на шега се канел да напусне „Шоуто на Слави”, за да разполага с повече лично време, което да посвети на важните неща в живота си. Пред колегите си държал фронта, че няма да си тръгне никога, но за приятели имал съвсем различна версия. А амбицията му да получи още по-важна роля в екипа стигала и до стола на Дългия, в който вече няколко пъти сядал, за да го замести.

 

„Преди време гениалният Митко Коклин каза нещо много точно: Не хората напускат „Шоуто на Слави”, а шоуто напуска хората. В един момент престават да се забавляват, вземат се насериозно и остаряват. Аз не съм се замислял да се отделя. И сега правя нещо, което е мое и го харесвам”, опитва се да замаже въпросите защо все по-рядко се появява около Дългия Иво.

 

Сиромахов имал ясна представа, че докато е под крилото на Слави нищо не може да му се случи и винаги за него ще има достатъчно работа. По същата причина и все по-трудно намирал оправдание да си тръгне от Би Ти Ви и екипа на комедийното предаване.

 

Слави обаче нямало никакви изгледи скоро да остави своя стол и да заеме почетното място зад кулисите, като така остави звездата на Сиромахов да изгрее с пълна сила. И въпреки това сценаристът за сега се задоволявал с кратките мигове на блясък, в който шоуменът му позволявал да направи някоя магария пред зрителите.

 

От поръчките, които изпълнявал за Трифонов, Иво вече бил милионер. Той имал построен луксозен палат в покрайнините на София, където живеел с четиричленното си семейство. Децата му пък се готвели да забегнат в чужбина, веднага щом завършат средното си образование. Сиромахов имал планове да инвестира хонорарите си в тяхното образование зад граница, където вярвал, че ще попаднат на много по-здравословна среда за развитие и няма да се налага да разчитат на връзките на известния си татко.

 

„Искам децата ми да станат почтени и трудолюбиви хора. Полагам доста усилия това да се случи и мисля, че съм на правия път. Има много време пред тях, много хляб да изядат. Убеден съм, че в едно семейство, ако основите са поставени стабилно, рисковете за децата са много по-малки”, обяснява Иво.

 

Тези дни възпитаника на Класическата гимназия Сиромахов получи поредния кокал от Слави. Сценаристът бе вкаран в журито на „България търси талант” редом с Дарина Павлова, Ники Илиев и журналистката Илиана Беновска. Говори се, че за ангажимента си Сиромахов ще получи 35 000 лева хонорар.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени