Жената на Маджо трупа яки пачки от бизнес с лекарства

3545
10 Март 2016, 10:31


Съпругата на Младен Михалев-Маджо е завъртяла мощен бизнес с лекарства и хранителни добавки, научи HotArena.

От няколко години Елена Михайлова е собственик на 67 процента от акциите на фирма "Фарма" АД, която притежава завод за производство на хапчета и отвари в Дупница. Предприятието е приватизирано в далечната 1997 г. След няколко промени на собствеността основен акционер в него става именно Михалева.

Според запознати дяловете в завода са й подарък след раздялата с Маджо. Макар и формално още женени, двамата отдавна не живеят заедно. Елена Михалева от години живее в Швейцария и единственият повод за срещи с Маджо е дъщеря им.

За последно Михалева се появи у нас по време на делото срещу братята Маргини, където бе призована като свидетел. По време на разпита тя призна, че е упълномощила мъжа си да движи фирмата, пише "България Днес".

Веднага след като Михалева придобива фармацевтичния завод, там е извършена сериозна модернизация. Инвестицията от милиони левове позволява да се покрият евростандартите и започне производство на множество лекарства. Сред тях са хапчета за грип и сваляне на температурата.

Макар лекарствата и добавките да не са оригинални, търсенето им от клиентите е сериозно, показват отчетите на завода. Според документи от Търговския регистър заводът на Елена Михалева е натрупал по сметките си над 500 хиляди лева печалба. Като основен акционер на нея се полагат две трети от парите. Останалите дялове се полагат на съдружниците, сред които има и хора, свързани с Маджо.

Сред тях е адвокат Георги Георгиев, чието име през годините се свързва с управлението на част от легалния бизнес на СИК. Георгиев доскоро е бил и управител на завода. Впоследствие стана известен и като защитник на убития контрабандист Иван Тодоров-Доктора. Акционер в завода е и скандалният бизнесмен Вйекослав Смрекар, който през годините е бил съдружник и с други знакови хора от СИК.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени