Жената на Маргина спаси имане за милиони

3987
21 Февруари 2015, 12:23Бизнес за милиони спаси жената на Малкия Маргин Мария Цветкова. Бившата манекенка се оказа способна не само да кръстосва с високи токчета котешката пътека, но и умело да лавира между ограниченията и законите, като спаси голяма част от бизнеса на семейството си, научи HotArena.Противно на всякакви закони и логика, Мария Цветкова успя да прехвърли на други хора няколко печеливши свои фирми. Бизнесът за милиони на Маргините бе спасен, а част от състоянието на семейството няма да бъде конфискувано в полза на държавата.Официално, имането на братята Маргини е запорирано от 2006 година. Причина за него станаха обвиненията в корупция и подготовка на няколко убийства.


Решението бе обжалвано и потвърдено и на по-горна инстанция. А мотивите на магистратите бяха, че има разминаване с няколко милиона между декларираните милиони и имущество и реално притежаваното от семейството.В обявения списък попадаха и богатството на Мария Цветкова, съпруга на малкия Маргин, както и други придобивки. Бившата манекенка, която е и майка на две деца не остави състоянието да се изплъзне от ръцете й и бързо взе мерки.


След разпада на СИК тя се оказа собственик на голяма част от фирмите и къщите на мафиотите. И по закон, след наложения запор, тя нямаше право да ги продава.


Както и повечето правила у нас и това си има изключения. През 2007 година съпругата на Малкия Маргин успя да прехвърли акциите си в запорираната фирма „Бул Енерджи 2005“ на своята позната Снежана Ганчева.


Малко след това името на фирмата е сменено на „Интелигентни Решения 2020“. Целта на врътката е поне част от следите да бъдат заличени, а шансът аферата да се разкрие, е нищожна.По подобен начин са прехвърлени и магазини и дъщерни компании на стойност 6,6 милиона лева.Завод за пържоли в Добрич е апортиран в нова фирма, която го залага в банката за 700 хиляди лева. След като операцията е финализирана дружеството отново е препродадено — първо на 24-годишен младеж, а след това собственичката му става 66-годишна пенсионерка от Елин Пелин.Неясно защо сделките успяват да останат неразкрити, а братята Маргини запазват част от огромното си състояние непокътнато, пише „България днес“.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени