Жоро Илиев бил най-щедър със Софи Маринова (Платил й с кило злато + $5000 само за 1 нощ)

3883
04 Октомври 2015, 17:15


Айде, муцка, Жоро Илиев да те покани да му пееш!“ - била любимата реплика на чалга иконите в мутренските времена, в които из кръчмите американската валута излизала не от торби, а от чували, узна HotArena.

 

Главния умирал да слуша с часове гласа на Софи Маринова, че и с денонощия дори, пише „Уикенд“.

 

В десети клас Софка се сдобила с позволение да стане чалга певица. Реално родителите й я пратили да изкарва пари, за да изхранва многолютното им семейство.

 

В софийския ресторант „Герена” пък само като я чул, че изпълнява хитове на Драгана Миркович, Майкъл Джексън, Сандра и Уитни Хюстън, продуцентът Ненчо Касъмов на секундата й предложил договор.

 

Гласът на Софка възхитил не само Касъмов, но и въздесъщия Коко Динев. Осеменителят на фолк певици без много кандърми ангажирал ромката за „Кошарите”. Ресторантът в софийския квартал „Лозенец” точно набирал популярност като емблематично за мутрите заведение. Особено щедър към даровитата ромка бил Георги Илиев. Когато Главния и свитата му се настанявали в „Кошарите”, Софка изпълнявала най-малко по 50 пъти хита си „Стари рани”, който е нейна визитна картичка и до днес.

 

Свидетели на разгулните празненства на силоваците си припомнят, че на едно от тях като по чудо Илиев нямал в себе си налични зелени банкноти. Минало полунощ, а неуморната певица все още не била изкарала дори и десетачка от Главния. Положението не се променило и до сутринта, а по развиделяване мутрите освободили Софка да се прибере да поспи и на следващата вечер да заповяда отново да весели компанията.

 

Без да мрънка, че не си е получила хонорара от предната нощ, неуморната ромка се явила отново на работа според инструкциите. И тогава била възнаградена подобаващо. Илиев се разплатил като пъхнал в дамската й чанта златно кюлче от 1 кило. Слуховете за щедростта на висаджията към Маринова се разпространили бързо и някои от другите му любимки намразили ромката. Тя пазила кюлчето в сейф поне десетина години, но според запознати по едно време закъсала за пари и го продала на софийска бижутерница.

 

Най-голям кяр от Жоро Илиев Софка изкарала през един от най-тежките месеци в новата история на България. В началото на 1997 Софи Маринова ударила джакпота. „Пак пеех в „Кошарите”, и пак Жоро беше там. От него съм изкарала най-високия си хонорар, точно когато доларът беше 3 хиляди лева. Тогава и аз, и целият оркестър се нагушихме с пари”, признава певицата. Само нейният дял от урожая възлизал на над 5000 долара.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени