Жоро Илиев направил богат споминалия си наскоро изпълнител на Тигре, тигре (Вече е ясна и причината за смъртта)

5025
22 Февруари 2015, 12:31


Под дъжда от пари в неотдавна миналите мутренски години се е „къпал” многократно Иван Карачоров, известен повече като Килифаревския поп – бащата на култовия турбо чалга хит „Тигре, Тигре”, разбра HotArena!


Любимият певец на подземните босове почина преди седмица в немския град Ремшайд, както първи съобщи „Уикенд”. Разболял се тежко преди година. Почувствал тежест в стомаха, но известно време търпял с надеждата да отмине. Молбите да се прегледа на 33-годишната му половинка Таня Карачорова, която му е втора съпруга, подминавал от страх, че докторите ще му открият страшна болест.


Предчувствието му се оказало вярно и прегледите установили, че Попа има рак на дебелото черво. За половин година в болница, един от пионерите на чалгата преживял няколко операция. Лекарите дали надежда. В началото на годината обаче отново се почувствал зле и се приковал за леглото. Хоспитализирали го, но изпълнителят на „Тигре, тигре” нямал късмет да се върне жив обратно в германския си дом. Върна се обаче в родната си къща в Килифарево, но в ковчег.


Великотърновското градче Карачоров напуска преди 15 години, когато отчаян от безредието в държавата, си купува еднопосочен билет за Германия. През 2000 г. любителят на чалгата Жоро Илиев е още жив, а щедростта му към неколцина изпълнители от лекия жанр е безгранична. Мутренските запои из Слънчев бряг и две-три столични чалготеки обикновено приключват с опразнен багажник на бронирания „Мерцедес S класа”. Под капака му всеки божи ден има най-малко по едно куфарче с германски марки и зелени банкноти.


„Сутрин куфарчетата се зареждаха в банката, а до следващата сутрин валутата вече я нямаше. След което следваше ново зареждане... Парите заминаваха предимно по заведенията – сметки, бакшиши за певци, певици и оркестри. На един морски купон бяха викнали да им пее Кондьо. На сутринта той си тръгна със 70 хиляди лева. От старата генерация чалга звезди няма някой, който да не е лапнал от прословутото куфарче на Жоро Илиев – и Попа, и Радо Шишарката, Кали, Володя Стоянов, Еми Стамболова… И Жоро, и брат му Васко имаха навика или да хвърлях пачките да летят, или да ги изпращат на певеца по няколко върху поднос”, разказват преживелици очевидци на онези времена.


Благодарение на щедрата ръка на висажиите имало период, в който Попа и останалите забогатели неимоверно. „Златният дъжд” върху Карачаров се излял през 1997 г. по време на валутната криза, когато доларът скочи на 3000 лева. Тогава за няколко нощи Попа и тогавашните чалга икони станали милионери.


Твърди се, точно със спестените пари от бакшиши на мутрите Карачоров забегнал към Германия и ги инвестирал в бизнес. „Обяснимо защо, никога не съм имал финансови проблеми, но реших да напусна родината, тъй като в нея нямаше ред и дисциплината. Избрах Германия именно защото там редът е издигнат в култ”, признава приживе Попа.
Първоначално се устройва със семейството си в Дюселдорф.


Там основава и Българска православна църковна община „Св. Георги” през 2002 г. На църквата пристава десетилетие по-рано, когато Траянополски епископ Иларион го ръкополага за енорийски свещеник. Назначават го в църквата „Успение Богородично” в Килифарево. За да припечелва извън мизерните си свещенически приходи, нощем забавлява силните на деня - момчета с дебели златни ланци, пистолети, бодигардове и бронирани мерцедеси – Иво Карамански, братята Илиеви и другите босове на силовите групировки ВИС, и СИК. Карачоров признава, че църквата никога не е гледала сериозно на музикалната му кариера, но пък и не му е създавала кой знае какви големи неприятности. Може би под диктовката на братя Илиеви.


Колегите ми в расо харесваха песните ми и ги знаеха наизуст. Пял съм на концерти, на които от първите три реда са ме аплодирали килимявки”, разправял е отецът-певец.
В Германия отец Карачоров не изоставя втората си професия, още повече, че свещенослужителите в Западно- и Средноевропейската епархия на Българската православна църква са без заплати. Затова се налага да заработва странично.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени