Журналистка осъди Гала, тръгва и второ дело срещу водещата

6620
25 Юни 2017, 09:57


Не е за вярване, но Гала вече е осъдена официално заради обида. Софийски градски съд окончателно п отвърди осъдителната присъда на Софийски районен съд  от септември миналата година, по наказателно дело за обида срещу тв водещата на „На кафе” Гала Георгиева Будева. Плевенчанката е в шок  от случилото се и избягва да коментира темата, научи HotArena.

Популярната водеща бе дадена на съд  от журналистката Еми Мариянска, която през 2012 г. бе наречена  от Гала в ефира на Нова телевизия „лъжец”, а елитната награда „Златно перо” за разследваща журналистика на СБЖ – „тенекиена”. Дел отосе проточи 4 години и половина, а току-що постановената  от градски съдя Ралица Манолова осъдителна присъда не подлежи на обжалване.

Защитник на тв водещата в съда е била адвокат Златка Стефанова  от екипа на елитния адвокат Даниела Доковска. Делото се провежда на два етапа, в продължение на 18 съдебни заседания, в които умело се изпробват всички хитрини в правораздаването - увъртане,  отлагане на делата, цитати  от решенията на европейски съдебни дела и прочее. Стига се дотам, че първата районна съдийка – Ваня Горанова, оневинява Гала с мотива, че частният тъжител Еми Мариянска „не била присъствала” в студиото, а обидата била „присъствена”.

Популярната водеща се е надявала на снизхождение  от страна на съда, заради популярността си. В крайна сметка, обаче Гала е осъдена. Без право на обжалване, така че повече няма да може да злоуп отребява с капацитета на съдилищата, за да остане ненаказана. Адвокати на Еми Мариянска са били юристите Маргарита Сълова, Екатерина Димитрова и Антон Сираков.

„Радвам се, че защитих името си и доказах, че не съм лъжец. Винаги съм вършила честно и почтено раб отата си, десетилетия наред. Дори когато съм раб отила в етикирани като жълти издания, съм си проверявала информацията и не съм обиждала и клеветяла никого. Всяка моя статия е била подписана, не съм се крила зад псевдоними! Думите на Гала наистина ме засегнаха, дни наред бях много разстроена  от нанесената публично обида. Възмутителен бе опита на гопожата да бъде омаловажена една стойностна награда, давана  от авторитетния СБЖ – „Златно перо”. Доживях и това –  от трибуна, в която се изявяват носителки на титли  от мис-конкурси, чалга певици и участници в риалита, да бъдат заклеймявани журналисти. Може би и заради това реших, че ще водя това дело”, казва Еми Мариянска.

На базата на тази присъда, сега тя ще води и второ дело срещу Гала – за парично обезщетение. Размерът ще уточнява тепърва с адвокатите си.
 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
666
преди 11 месеца
0
Не знам Гала кога е завършила журналистика,но с ох.,ах,....така ли....може да задава въпроси само на чалгарки.Опре ли работата до сериозни теми тотално издиша.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
преди 11 месеца
-3
Следващият път присъдата да бъде сваляне от ефир за некадърницата Гала.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Журналист
преди 11 месеца
-2
,,На кафето" и ,,водещата" и ,,ко- водещите" са сбирщина от идиотни теми, рубрики и прочие.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
kokona
преди 11 месеца
-1
Pozdravleniq za tova.Gala naistina vodi edno ot nai-dolnoprobnite predavaniq v bylgarskiq efir.Tribuna za maloumnici, prostitutki, vrachki ,baqchki,chalgarki i oligifreni.Nishto stoinostno.Poshlost i seleniq.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени