Как да подберем подходящите интериорни врати

1221
24 Юни 2015, 09:00


 Да се изберe правилна врата за вашият дом, понякога се оказва трудна задача. Те трябва да се подберат така, че да се съчетаят идеално с интериора и да отговарят на всички изисквания за стил и естетика. Затова сега ще се опитаме да ви дадем няколко съвета.


Преди да пристъпите към покупка, би било хубаво да знаете някои неща. Най- напред трябва да вземете размерите на отвора, където ще се поставя вратата. Височината и ширината се измерват от стена до стена. Ако пък решите да подмените старата врата с нова, не трябва да взимате под внимание уплътненията от старата. Също така е необходимо да отбележите дебелината на стената, за да се прецени уплътнението на касата.


И тъй като интериорните врати трябва да се съчетаят с фона на жилището, подбирайте добре цветовете, стила, както и оформлението на стените, пода и тавана, превключвателите, розетките и т. н. За да ви бъде по- лесно, преди да отидете в магазина, може да сниматe стаите, за да направите добро сравнение.


На пазара се предлага голям избор на врати по отношение на дизайн, материали и цветове. Затова предварително помислете какъв стил бихте искали да е желаната врата- класически или по- модерен, стъклена или дървена и т. н. Тази насока определено ще улесни търсенето както вас, така и консултантите в магазина, които ще ви предложат най- подходящите предложения.


Видът на една врата е пряко свързана с предназначението на дадено помещение. Видът на жилището - къща или вила, също влияе върху избора. В този случай едно от най- важните неща е изборът на материал, от който е изработена интериорната врата. От него зависи колко добра звуко, шумо и топлоизолация ще има, дали тя е влагоустойчива, както и дали е устойчива на климатичните промени. Например, при наличие на повече влага, материалът задължително трябва да е влагоустойчив.

 

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени