Как да се предпазим от мними ключари?

689
09 Март 2017, 14:59


С тези простички съвети ще ви помогнем да се предпазите от измамни ключари. На всеки  може да се случи да не успее да отключи апартамента или колата си и тогава да изпадне  в паника. Това е погрешна реакция, която може да ви навреди.

Първата предпазна мярка е да запишете телефоните на лицензирани ключари. Така, когато ви се наложи да потърсите ключарските услуги, ще знаете на кого да позвъните и да обясните спокойно в каква ситуация сте попаднали. Специалистът трябва да дойде възможно най-скоро и да ви помогне да решите своя проблем.


Спокойствието в аварийни ситуации ще ви бъде от съществена полза.


Щом ключарят пристигне, поискайте му идентификационна карта. На нея трябва да видите актуална снимка, двете му имена и името на фирмата, което трябва да съвпада с тази, на която сте позвънили. Ако ключарят реши, че няма да ви я покаже или липсва едно от трите неща, то можете спокойно да му пожелаете хубав ден и да не се възползвате от услугите му.  Абсолютно задължително е всеки ключар да се легитимира, преди да го допуснете във вашия дом.


Специалистите от ключарска фирма Шерлок Груп България винаги се легитимират при посещение и издават всички необходими документи за свършената работа.


След извършването на желаната услуга, вие трябва да получите касов бон или фактура. Професионалните ключари носят със себе си мобилен касов апарат и издават този документ на вас. Ако мнимият ключар ви каже да минете в ателието на фирмата, за да си я получите, спокойно бихте могли да заявите, че ще сигнализирате на съответните органи за укриване на данъци. Освен това, касовият бон ви дава доказателство, че специалистът е работил по вашия конкретен казус и при проблем в близо бъдеще можете да си потърсите правата и да направите рекламация.


При поставянето на брава или патрон изисквайте касов бон и гаранционна карта. Ако ви се откаже, просто не заплащайте продукта и извикайте друг ключар, който ще ви издаде тези документи.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени