Как научих 5-годишния си син да обича книгата

1690
09 Април 2014, 16:00


Никога не е рано да посегнеш към книгата – това е моето мото и възпитавам сина си по този начин. Някои ме упрекват, че пришпорвам детето и е още малко, но аз не мога да се съглася. 5-годишният ми син обожава да четем заедно и когато го попитам какъв подарък иска, винаги първото желание е книжка.

 

Още когато беше на 3 години започнах да му купувам книжки за оцветяване и други занимателни за тази възраст.

 

Постепенно реших да възпитавам у него и любов към науката. „Мечо пух“ между другото е идеален за целта.

 

Сега най-новата му любов са списанията. Всяка седмица на път за работа му купуваме от близката Lafka по едно със самолети, тъй като мечтае да стане пилот като порасне. Списанието върви с играчка самолет, а вътре има забавни игри и задачки, с които да развива ума си.

 

Направи ми впечатление, че будките на Lafka са много заредени с подобни детски книжки и списания, има богато разнообразие и всяка седмица синът ми се харесва нова поредица.

 

А когато заедно прочетем поредната книжка, винаги му купувам подарък от Lafka – количка или някоя от другите играчки, които веригата предлага.

 

Да научиш детето си да обича книгата не е трудно – трябва само да разберете какво харесва малчуганът.

 

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Kofti
преди 4 години
0
Още от заглавието ми беше ясно, че това е поредната глупотевина за лафка... Ми, госпо'йце, това го пробутвайте на въображаемия си 5-годишен син, щото някой на повече от 5 едва ли би се вързал, хахахха. ЖАЛКИ СТЕ!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени