Какъв матрак да изберем?

1876
30 Септември 2016, 14:55


Когато правите избор на матрак, ще попаднете на много информация, съвети, предложения, варианти. И вероятно четете поредната статия за матраци, за да се ориентирате допълнително. Това обаче е по-различна статия за матраци.
Тук ще ви запознаем с най-важните съвети на професионалистите от Матраци БГ.

Не купувайте нов матрак веднага


Колкото и да е важно да смените стария матрак бързо, не пришпорвайте покупката на нов матрак. Всеки удачен избор на матрак се изразява в точно съвпадение между характеристиките между избрания модел матрак и
специфичните нужди на тялото. Проблемът е, че вие може би не ги знаете.

Според изследвания на експерти, огромна част от потребителите само си мислят, че са наясно с нуждите си. В резултат, изборът им на матрак се свежда до издирване и намиране на същата марка и същия модел, като предния.
Истината е, че често причината старият матрак да не ви е удобен не е само в неговото износване. Вашето тяло се е променило и това може да изисква даже нова методика на сън.
Посетете няколко магазина за матраци и пробвайте различни модели и марки. Не се спирайте на първия матрак, който ви се стори удобен, на реномирана марка е и се предлага на приемлива цена. Трябва ви детайлна информация за природата на вашия комфорт в леглото.

Подчинете избора на матрак на Вашето усещане


Информацията за различните материи за матраци, тъкани, пружини, десени, технологии е ценна безспорно.
Хубаво е да четете статии за матраци, да се образовате и подготвите. Но най-важно е окончателното ви решение да произлезе от Вашето лично усещане за конкретния матрак.
За да го предизвикате:

1. Полежете 10 минути върху матрака, облечен с тънки дрехи

2. Имитирайте няколко от най-обичайните и удобните си пози за сън – не е достатъчно просто да се изтегнете по гръб върху матрака

3. Проверете дали разглеждания модел матрак е достатъчно дълъг – трябва да е 10-15 сантиметра по-дълъг от височината ви

4. Проверете с ръка натиска под кръста – ако пъхате ръката си под кръста твърде лесно, матракът е твърде мек

5. Проверете дали се обръщате лесно върху матрака

Твърд или мек матрак?


В света на професионалистите това става все по-несъществен въпрос. Дори и ако имате проблеми с гърба, помислете добре, преди целенасочено да купите твърд матрак.
На теория твърдият матрак се препоръчва за хора с болки в гърба, а мекият – за такива, търсещи тотален комфорт. На практика обаче има огромна разлика между твърдо усещане и твърда подкрепа.
Експертите съветват да полежите достатъчно дълго върху матрака, за да видите дали, след деформацията си, той оказва стабилна, но не прекалена подкрепа във всички точки на натиск и във всички пози.

Изберете матрак повече слоеве и повече намотки на пружините
Колкото повече и по-дебели са слоевете и намотките, толкова по-качествен и дълготраен е матракът.

По-добре матрак с пяна
Пяната променя формата си и е с отворена клетъчна структура, която компенсира температурните разлики и предпазва матрака. Матраците с пяна поемат добре формите на тялото, а ако към нея е включена и кокосова вложка, стабилността и комфортът скачат драстично.

Тествайте матрака заедно с партньора си
Матракът трябва да е еднакво удобен и на двама ви. Иначе ще си пречите, с постоянно въртене и наместване в леглото. Проверката обаче изисква време, затова поинтересувайте се за тестов период – препоръчително е малко повече от месец - и гаранция.

Проверете прозрачността на предложението
Предварително се осведомете за свойствата на различните материали и поискайте от търговеца на матраци повече детайли. Важно е да се уверите, че в матрака са заложени естествени материали.

Ако не сте експерт, ясно е, че не може да съобразите всичко. Но проучването на тези 8 неща ще ви доближат до експертността в избора на качествени матраци.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени