Какво става? Хакнаха Валери във Фейсбук, Ники Михайлов изчезна пък от Инстрагам (Подробности)

https://hotarena.net/skandali/kakvo-stava-haknaha-valeri-vav-feisbuk-niki-mihailov-izchezna-pak-ot-instragam HotArena.net
Какво става? Хакнаха Валери във Фейсбук, Ники Михайлов изчезна пък от Инстрагам (Подробности)

Валери Божинов се оплака, че някой е атакувал личния му профил във Фейсбук, който си направи едва преди няколко дена, видя HotArena!

 

Нападателят на „Тернана“ напоследък е въодушевен от поредното си регистриране в социалната мрежа и се възползва максимално от преимуществата й. За около една седмица футболистът успя да се превърне в една от най-активните популярни личности.

 

Той непрекъснато публикува свои фотоси, пише статуси на поразия, пожелава добро утро и лека вечер на приятелите си, което издава, че сърфирането в интернет му носи голяма наслада.

 

Но... до снощи... Недоброжелател е hack-нал личния профил на спортиста. Това обяви самият Валери чрез официалната си страница във Фейсбук, която за негово щастие е останала непокътната от наглеците.

 

Всъщност интересът към Божинов е доста голям и в социалната мрежа могат да се намерят десетки менте-профили, които носят неговото име и разпространяват неговите снимки. Заради плагиатството, на футболиста всеки ден се налага да пише, че въпросният профил, който изчезна и страницата, която му остана, са единствените негови официални места в социалната мрежа.

 

Всичко останало, представящо се за него, е фалшиво.

 

Валери не изказа предположения кой има интерес да атакува личното му виртуално пространство, нито пък набеди някой конкретен човек за виновен. Написа като коментар, че няма да си направи нов профил и ще си стои за момента само със страничката.

 

Божинов се радва и на друго място, което също събира фотосите му – Instagram. И там хакерите са пропуснали да го атакуват.

 

Но не така стоят нещата при колегата му Ники Михайлов. Instagram-ът на вратаря изчезна преди няколко дни. Страницата му във Фейсбук е активна и в нея почти всеки ден почти се публикуват снимки на вратаря и неговите съотборници от турския футболен клуб „Мерсин“.

 

Ники не се е оплаквал, че профилът му в Instagram е атакуван от хакери. Съвсем възможно е и доброволно да си го е изтрил.


Проверка на HotArena установи, че футболистът се е подвизавал с два псевдонима в актуалното приложение за фотоси. В крайна сметка в целия си блясък и абсолютна неприкосновеност е останал този, за който се твърди в описанието му, че е официален акаунт на стража на \"Мерсин\".


В другия не пишеше нещо по-различно, но ако е бил фалшив, то поне Ники се е отървал от поредния човек, който използва самоличността му с користни цели.

 

 

4 Коментара

Ellie

преди 9 години

Там си му е профила на Ники и не е изчезвал. Просто името му е mihaylov13, някой си е писал с фейк профил преди хахахахах

Коментирай

hahaha

преди 9 години

Кой ли е този дето си е писал с фейк профил? Може би някой дето му се иска да има връзка с Михайлов. :D xaxa

Коментирай

Ellie

преди 9 години

Не, мисълта ми е някой от сайта или някой, който им е пратил тази новина

Коментирай

bobo

преди 9 години

sladyri...i dwamata se otrwaxa ot tazi grozotia...swirkoleta....

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.