Кандидатът за кмет на Варна Михаил Куликов с модерна и европейска визия за града

807
30 Юни 2013, 10:00


Поставеният под номер 7 в интегралната бюлетина за кметски избори във Варна, Михаил Куликов, счита, че приоритетни за бъдещето на Общината трябва да бъдат развитието на младите хора, намаляване на безработицата, откриване на нови работни места, съживяване на туристическата дейност и модернизиране на общинската администрация чрез въвеждане на изцяло електронна община.

 

Подобен тип дигитализация е характерна за Западните държавни структури, но у нас е революционна и все още непозната практика, която обаче неминуемо оптимизира качеството на обслужването и бързината. Проектът „Е-община“ предвижда достъпност на всички граждани до платформата, осигурявайки човешки и технически ресурс за пунктове по райони и населени места, където не всеки гражданин има личен достъп до интернет.

 

Единственият независим кандидат-кмет на тазгодишните избори във Варна допълва, че за сайта на Общината е планувана опция за следене на живо на всички заседания, обществени поръчки и търгове, така че да има максимална чистота и прозрачност по процедурните действия.

 

Следваща крачка към модернизирането на Варна ще бъде създаването на информационна система, в която и граждани, и администрация ще имат възможността да отбелязват различни видове проблеми, свързани с морската столица: неправомерни строежи, законови нарушения, улични дупки и пр.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени