Карбовски на война за 1 млн. лева

971
20 Юли 2014, 13:00


Бившите му продуценти го съдят за рекордна неустойка, той твърдо отрича да дължи на някого нещо, научи HotArena.net.

 

Репортажите му с убийствена откровеност показват проблемите на съвременното българско общество. Проститутки, престъпници и отритнати от живота хорица признаваха пред камерата на Мартин Карбовски за кошмарите, които ги преследват. Дали сега водещият не трябва да седне пред камерата и да разкаже за своя собствен кошмар, пише в. „Уикенд“.

 

Бягството на Цветан Василев с милиони българска пара в чужбина причини невероятни главоболия на стотици и дори хиляди хора в България. Една национална телевизия се срина в прахта, а служителите й ходят с мокри кърпи на челата и се чудят как ще свържат двата края. Нужда от студен компрес със сигурност има и Мартин Карбовски. От най-ранна младост той е свикнал да върви по ръба на бръснача и едва ли е учудил близки и колеги, когато една сутрин отива при продуцентите си от "Телеман", за да им съобщи, че от утре вече е служител на ТВ7.

 

Шефовете му нямат много време да се окопитят, но все пак му напомнят, че съществуват договори, клаузи, точки и подточки. В тях е записано и какви неустойки трябва да се плащат, ако някоя от двете страни реши да си събере партакешите и да се омете без предизвестие. Популярният тв водещ не се стряска от предупрежденията, че ще му търсят отговорност.

 

Говори се, че босовете на „Телеман" са изчислили пред водещия-беглец как трябва да изплати над 1 млн. лева неустойки, ако се премести в ТВ7. Дори и тази сума не отказва популярният телевизионер да смени работодателя. По това време в ТВ 7 има много пари и шефовете на телевизията са обещали, че ще покрият всички разходи на Мартин, ако съдът се разпореди той да плаща.

 

Времената са добри, медията е стабилна, обещанията са огромни. Не е случайно, че по тази схема и Иван и Андрей отиват в ТВ7 и изоставят досегашните си партньори, с които са правели качествена тв продукция. Опосумите все пак успяват да си изпипат юридически преместването, докато Карбовски действа като слон в стъкларски магазин.

 

„Мартин е получил гаранции от ТВ7, че ще застанат зад него и ще му платят неустойките при лош изход на делото. Става дума за над 1 млн. лева. Много се е доверил на някои хора и сега не знае на кой свят се намира. Едва ли ще иска да покрива задължения от собствените си спестявания.

 

Проблемът му явно е голям, след като самият Кеворк Кеворкян в свой анализ призова босовете на "Телеман" да не си търсят парите и да се откажат от процеса. Лошото е, че Марти има тежък изказ и понякога казва доста нелицеприятни неща. Не се знае дали не е изговорил куп щуротии на изпроводяк, които сега няма как да му бъдат простени от предишните му продуценти", изясняват картинката колеги на Карбовски от ТВ7.

 

Водещият сега е без работа и трудно ще си намери нова добре платена длъжност при сегашната медийна ситуация. В бТВ и Нова той има цял куп солидни врагове, които биха направили всичко възможно да го оставят извън борда. Карбовски поне не е загубил оптимизма си.

 

"Няма да плащам никакви неустойки. Предишните ми продуценти са в конфликт с фирма, която няма нищо общо с мен по документи. В момента си почивам и после ще видя какво да правя. Професионалист като мен няма да остане на улицата. Лошото е, че много хора разчитаха на мен, а няма как да се погрижа за всички. Фалитът на телевизията се отрази лошо не само на мен, но и десетки качествени хора. Едва ли всички ще успеят бързо да си намерят работа", опитва се да се прави на непукист Карбовски.

 

Той съвсем е зарязал светските си изяви и обиколките на заведения в компанията на силиконови красавици и поизтъркани шоумени. Мартин уплътнява всяка свободна минута в издирване на евентуални нови работодатели. Предупрежденията, че няма как да се върне на бял кон в Нова очевидно не са го стреснали и той вече търси връзки, звъни на стари познати, мисли концепции, шило в торба не стои.

 

„Не ми пука кой какво мисли за мен и дали ме обича. В тоя бизнес няма място за сантименти. Правя качествена продукция, която се гледа от хората. Само това би трябвало да има значение. Сигурно съм правил много грешки, но кой ли не ги е правил. Сигурен съм, че има хора, които ще оценят постигнатото от мен и ще загърбят предразсъдъците", опитва да се рекламира по най-добрия начин Мартин Карбовски.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени