Карбовски се връща в Нова? (Виж на кого ще вземе стола!)

2314
26 Ноември 2014, 12:15


Мартин Карбовски се връща в Нова тв, узна HotArena.net.

 

Тв водещият обаче няма да може да върне и предаването си, но за сметка на това ще заеме мястото на някой от сегашните журналисти.

 

Припомняме, че в началото на миналата година Мартин набързо реши да отиде в ТВ7 и се изпокара жестоко с Нова тв и най-вече с продуцентите си „Телеман“. Въпреки железния си договор Карбовски успя да се трансферира в конкурентната тогава телевизия, която канеше журналисти и лица на други медии на килограм, при това срещу космически възнаграждения.

 

Според лидера на „България без цензура“ Николай Бареков, който тогава бе изпълнителен директор на ТВ7, Мартин е получавал 140 000 лева месечно за двете си предавания.

 

„Телеман“ обаче успяха светкавично да реагират на изневярата на Мартин и в стола му в Нова телевизия седна Сашо Диков. Бившите му вече продуценти заведоха дело срещу Карбовски за над 1 млн. лева, тъй като според тях авторските права над продукциите му били техни. Дали е така, предстои да реши съдът.

 

След финансовия крах на ТВ7 покрай изчезването на банкера Цветан Василев и фалита на КТБ медията завърза кесията и спря да плаща дори за вече излъчени предавания. Всъщност Мартин остана единственият с две продукции в ефира й, но преди два месеца се отказа да работи без пари. Оттогава тихомълком между него и Нова тв тече бавен, но сигурен процес по сдобряване.

 

В момента за Карбовски се търси място в съботно-неделния ефир, но тъй като е ясно, че „Телеман“ няма да простят измяната, Мартин ще се завърне в телевизията, измествайки някое от настоящите лица. Според запознати с кухнята на медията със стола си ще се раздели или Сашо Диков, или Ани Салич. В последните седмици ръководството на Нова е особено сурово с белокосия журналист.

 

Шефовете на канала се изказвали неласкаво за предаването му, което можело и да не продължи през пролетния тв сезон. Мястото на „Извън новините“ на Ани Салич в събота следобед също било под въпрос, тъй като новинарката достига своеобразен рекорд по нисък рейтинг.

 

Само преди няколко седмици самият Мартин Карбовски направи признание в „Папараци“ на Николета Лозанова, където сподели, че вече е достигнал ниво на развитие, в което няма нужда от продуцент на главата. „Прекарах почти цялото си лято в чужбина, умувайки какво да правя с кариерата си. Въпросът не е в парите, а в това да имам свободата да бъда себе си. Достатъчно чорбаджии имах, опитвам се да оцелявам“, сподели откровено Мартин.

 

Ако Карбовски смени Сашо Диков, това ще е двойна победа за него, защото така бившите му продуценти ще изхвърчат от Нова, а той ще триумфира. Ефирното време на Ани Салич засега е най-компромисният вариант, така че да няма жестоко обидени, коментираха служители на медията.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени