Катето Евро крие ясновидски способности (Майка й била врачка номер 1 в София)

881
28 Май 2017, 12:00


Катето Евро е дъщеря на най-известната врачка на София навремето, разбра HotArena.
 
 
Актрисата, която този септември ще навърши 61 години, е наследила от родителката си и необикновените предчувствия, които понякога има. Разбира се, Катето Евро не притежава тази сила да предсказва в степента, в която го е правела майка й. И все пак се случва, макар и рядко, да помага на близки и приятели. Родителката й обаче била толкова известна на времето с ясновидските си способности, че даже веднъж я прибрали в Първо районно управление. 


„Беше наистина абсурдно. Цялата улица беше пълна с хора, които чакаха тя да им гледа. Съседи подали сигнал в милицията и дойдоха уиформени да я задържат – едва ли не за шарлатанство. И на следователката в Първо районно тя й казала нещо, което в този момент много я е вълнувало и е имала жесток проблем. Казала й: „Ти имаш повече проблеми от мен!”. И те останаха приятелки завинаги”, спомня си Катето Евро. 


В един момент майката на актрисата била популярна почти колкото Ванга. Всички я знаели като „леля Данче” и ходели да им врачува. Жената познавала с удивителна точност, но отказвала да говори за болести и смърт. Важни хора от Политбюро също идвали да чуят съдбините си. В края на 70-те години била толкова популярна, че даже Людмила Живкова отишла да й гледа. Тогава в София имало само 2-3 врачки и леля Данче била най-популярната от тях. 


Катето си спомня как, когато с братята й били малки, с майка им често си говорели до късно вечер за отвъдното, за това има ли прераждане, за това, че няма начин човек да умира и да не оставя нищо след себе си, че сигурно отива някъде… Много ги вълнували тези теми. И майка им, която била сигурна, че ще си отиде първа, каквото е именно желанието на една майка – да не надживее децата си, обещала, когато премине в отвъдното, да им даде знак. 


„Каза ни: „Деца, когато си отида от този свят, чакайте! По някакъв начин ще ви се обадя да ви кажа, че това, което сме си говорили, е вярно - че там има живот”. И наистина ни се обади… Каза числата от тотото на брат ми, който резовно играеше тото. Една нощ той я сънувал и тя му продиктувала числата. Толкова ясно, че той ги запомнил. Събудил се и ги записал. Дни по-късно, когато се теглеше тиража на Тото 2, числата излязоха! И брат ми спечели шестица”, споделя актрисата. 

 
Самата тя има предчувствия за това, което предстои. Не често, но когато „вижда някакви неща” или предусеща „какъв ще е изходът” от дадена ситуация, актрисата познава с абсолютна точност. Така, например, Катето веднъж видяла къде съпругата на малкия й брат е прибрала бижутата си. Тогава снаха й била силно притеснена, че не може да ги намери, дори предполагала, че някой ги е откраднал. В телефонен разговор Катето я успокоила, че след 10 минути ще открие бижутата си в едно чекмедже и именно така станало. 
 
 
Днес актрисата се е посветила на внучката си, на която без съмнение, ще предаде всички важни житейски уроци. Дъщерята на Александър Кадиев и жена му Таня е кръстена на баба си Катерина, с което се продължава традицията в рода им. Катерина се е казвала и албанската баба, на която Катето Евро е кръстена. Другата традиция на семейството им, която без съмнение актрисата ще предаде на внучката си, е правенето на домашни козунац, предават от Уикенд.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени