Катя и Здравко от дует „Ритон” укривали данъци (Ще лежат ли в пандиза сребролюбците)

3137
03 Април 2016, 11:00


Катя и Здравко от дует „Ритон”, които бият по приходи естрадната легенда Васил Найденов, изненадващо признаха публично, че укриват доходи. По време на гостуването си в предаването „Мармалад” по Би Ти Ви ритонците отговаряха на различни провокативни въпроси, узна HotArena.

Катя и Здравко шокираха с откровението си, че са скатавали приходи, за да не плащат данъци на държавата. До 8 години затвор е наказанието за системно неплащане на данъци в особено големи размери според българския Наказателен кодекс. Подобна мярка грози всички родни шоузвезди, за които се установи, че не са си плащали данъците, пише "Уикенд". 

От години ритонците са известни със сребролюбието си. Дуетът никога не прави компромис със заплащането си и не поема ангажименти, които са под 15-20 000 лв. Това обяснява фактът, че всъщност с няколко концерта те бият по приходи дори Васко Кеца. Семейството не може да скрие от околните разточителството, сред което живее.

Комшии на „Ритон" шушукат, че всяка година в къщата им се влагат солидни суми, които да осигурят на стопаните звезден статут. Данъчните от няколко години душат около родните естрадни звезди за укрити данъци, тъй като около хонорарите на най-нашумелите родни изпълнители години наред се стелеше гъста мъгла. През 2011 г. от НАП обявиха, че популярен естраден певец е обект на обстойна данъчна проверка.

По-късно стана ясно, че това е Васко Кеца. Певецът обаче изпаднал в амнезия кой му е плащал хонорари и изобщо какви доходи е имал за последните 5 години. Изпълнителят на „Телефонна любов” обявил, че няма спомен за тези неща, когато го привикали в офис на НАП, за да обясни произхода на парите си. При проверката, която продължила над 3 месеца, финансовите инспектори установили, че той притежава 3 имота, често пътува в чужбина, живее на широко, а това говори за сериозни финансови възможности.

Въпреки това Кеца никога не е подавал данъчна декларация и не е обявявал нито лев официални доходи. Заради този негов пропуск го погнали ревизори. После стана ясно, че мърляв счетоводител е виновен за данъчното прегрешение на естраден певец №1 у нас.  Колежката му Кристина Димитрова, пък повече от месец се покривала от инспекторите. Бившата дуетна половинка на Орлин Горанов не вдигала джиесема си, не можело да бъде открита на никой от адресите на трите си собствени жилища.

Според осведомени скатавката нямало да й помогне, а само щяла да усложни и без туй напеченото положение. Освен Васко Кеца служители на НАП обстойно са проверявали Лили Иванова, Тони Димитрова и Силвия Кацарова.

От фолка на прицел са били Азис, Преслава, Ивана, Глория, Камелия, Анелия, Емилия, Малина, Мария, Вероника, Гергана, Райна, Силвия и Рени. Запознати разкриват, че при извършването на проверката се събира официална информация за всички доходи и имущества, включително банковите авоари и предмети на лукса.

При невъзможност певецът да докаже скъпите си придобивки с официално декларираните доходи, се възлага ревизия, която приключва с ревизионен акт, а укритите доходи се облагат с данъци. Ако в хода на ревизиите се натрупат достатъчно доказателства за извършени данъчни престъпления, материалите се предават на прокуратурата.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени