Като в затвор! Слави не дава комиците си на Митовски

3415
07 Април 2013, 16:00


Слави Трифонов е хванал актьорите си в хитра примка, от която нямат измъкване.

 

Комиците са се превърнали буквално в затворници и нямат никаква реализация извън „Шоуто на Слави”. Така например скорошен интерес към тях от страна на друг продуцент бил порязан жестоко, научи HotArena.net.

 

Кинаджията Димитър Митовски подготвя нов касов филм, за който искал да привлече Виктор Калев и Мариан Бачев, само че стопанинът им Трифонов поставял договорни условия, които на практика са неизпълними, писа „Всеки ден”.

 

Като откривател и основен фактор за развитието им Дългия иска до 60% от хонорарите на своите, което реално означава, че талантите ще се трудят пред камерата само за слава, и разбира се, да пълнят отново джобовете на Слави.

 

Своебразната пролет, която българското кино изживява последните години, даде възможност на купища известни и неизвестни актьори да застанат пред камерата, за да се снимат я в сериал, я в някой мащабен поне според ширините ни блокбъстър. Пионер и засега доказал се като най-добър продуцент в тази сфера – Димитър Митовски, не спира да работи усърдно, реализирайки хит след хит. След „Мисия Лондон” режисьорът усърдно работи по нова комедия, за която на екран обаче иска да изкара типажи, различни от досегашните изявявали се пред обектива му. Създателят на „Под прикритие” искал да прилапа Виктор Калев и Мариан Бачев, само че плановете му ударили на камък, заради железните им договори със Слави Трифонов.

 

Актьорите са длъжни да отчитат 60% от своя хонорар на боса си, заради което на практика те не се навиват да участват в мащабна продукция, тъй като колкото и да им е високо възнаграждението, за тях остават трохите, а каймака го обира Дългия. „Всеки ден” узна, че единствено театралните им заплати не са облагани с „данък Слави Трифонов”, може би заради символичните по презумпция плащания в Мелпомена.

 

„Открай време Виктор мечтае за роля на голямата сцена, но се е омотал в примката на шефа си. От една страна има прилични и постоянни доходи, но от друга за него няма никакво кариерно развитие. Буксува на едно място вече години наред, изявявайки се в петминутни халтури, пременен като травестит. Макар мераците си, Слави така и не успя да реализира успешен ситком, всичките му опити за сериали са повече от пародия, лишени от какъвто и да е професионализъм – нещо като телевизионен театър, не и кино”, шушукат в Би Ти Ви.

 

Припомняме, че някои от бившите таланти на Слави намериха реализацията си едва след като се откъснаха от оковите му. Най-добрият пример за това е Любо Нейков, чиято кариера за границите ни достигна достигна пика си с участия в реклами, сериали и продуцентство.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени