Кела избяга в чужбина? (Любовникът на Жени Калканджиева се покри преди ключово дело)

3893
07 Февруари 2015, 13:00


Бургаският бос от СИК Пламен Дишков – Кела е изчезнал безследно, узна HotArena!

 

Информатор на в. „Всеки ден” от морския град потвърди, че от края на 2014 г. бандитът не се е вясвал на обществени места. Една от версиите гласи, че Кела се крие в странджанското село Факия, където покойният му баща Никола Дишков имаше вила и живееше преди смъртта си.

 

Там подземният бос вдигнал ферма, в която отглеждал над 100 расови коня. Най-смелите предположения обаче клонят към бягство зад граница, какъвто навик сикаджията вече демонстрира през далечната 2002 г.

 

Тогава на 19 ноември Димитър Стаматов – Мастара, собственик на месарската фирма „Дани 87” и смятан за един от много близките до несебърския бос Димитър Желязков - Очите, беше убит с един изстрел в сърцето на излизане от офиса си на улица „Стефан Стамболов”.

 

При огледа бе установено, че изстрелът е дошъл от малокалибрена пушка, както и че е стреляно от покрив на съседна сграда. Прокуратурата счита, че Кела е поръчител и помагач при покушението, а изпълнителят на мократа поръчка – Бойко Стоянов, вече търка килията с 20-годишна присъда.

 

Веднага след убийството на Мастара Кела успя да се измъкне с полет за Полша и затова бе обявен за издирване с червена бюлетина на Интерпол. Мутрягата бе открит едва в края на август 2011 г. в град Каскайс, Португалия. Зад сегашното му изчезване стоят старите му дрязги с другия голям по морето Димитър Желязков.

 

Митьо Очите и Кела така и не успяха да разделят нелегалния и легален бизнес по крайбрежието, но силите в момента са в полза на мафиота от Несебър, смятат криминалистите. Бригадите му смачкват всяка конкуренция и Кела остана извън играта.

 

„Проблемите му с Темида от 4 години насам допълнително пречат на Дишков да си върне позициите, които имаше преди десетилетие”, категорични са ченгетата. Униформените пък смятат, че последният известен любовник на Жени Калканджиева се е скрил от света не заради вечната си война с Очите, а заради делото за екзекуцията на Мастара, което започва в Бургаския окръжен съд на 24 февруари.

 

Предвидени са 4 поредни дни за съдебни заседания, след които трябва да стане ясно дали доказателствата на прокуратурата ще стигнат за няколко години затворническа ваканция за топ бандита, поръчал убийството на колбасарския бос.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени