Край! Пенсионират Гала (Вижте коя гласят за нейна заместничка)

https://hotarena.net/az-jenata/krai-pensionirat-gala HotArena.net
Край! Пенсионират Гала (Вижте коя гласят за нейна заместничка)
 
 
Ръководството на Нова телевизия планира пенсионирането на едно от емблематичните си лица – водещата на сутрешното предаване „На кафе” Гала. Блондинката е в ефира на частната медия от 15 години, но този сезон вероятно ще е последния й като титулярен водещ, мълви се усилено в кулоарите на телевизията, научи HotArena.
 
Скорошното оттегляне на Гала от екрана е планирано от боса на Нова тв Дидие Щосел, който бил на мнение, че телевизията трябва да заложи на млади и разпознаваеми лица, които вече са се наложили. Освен това заплатата на Гала в размер на 17 000 лева месечно била твърде висока. От Нова смятали, че водещ на подобно предаване не бива да взима повече от 7-8 хиляди лева месечно.


Сред обсъжданите варианти за наследница на 45-годишната блондинка от Плевен се спрягат синоптичката Гери Малкоданска, както и спортния водещ от „Диема” Георги Драгоев, който коментира футболните мачове от английското първенство. Драгоев бил любимия диктор на френския бос, който настоявал от следващата есен предаването „На кафе” да се преобразува и да има двама водещи по подобие на конкурентното предаване по Би Ти Ви „Преди обед”. Основния мотив за гласената рокада е спадащия рейтинг на „На кафе”. 


Дълги години Нова бе безапелационен лидер в часовия пояс между 9,30 и 12 часа, но отскоро конкурентния тандем Сашо Кадиев – Деси Стоянова печели значително по-добър зрителски интерес от предаването на Гала, пише \"Уикенд\".


Според гласената реформа Галя Пенева, както е светското име на именитата блондинка, ще остане на работа като главен редактор в „На кафе” и ще има своя рубрика, която обаче нямало да надвишава 30 минути. Промените вероятно ще се осъществят след лятото на 2016 г., когато екипа на „На кафе” традиционно излиза в летен отпуск.


„Ситуацията с Гала е малко деликатна, тъй като тя е едно от знаковите лица на телевизията и не може да я изгоним с лека ръка. Факт е обаче, че „На кафе” с всеки изминал ден намалява зрителската си аудитория. Даже и коментарната рубрика, свързана с „ВИП Брадър”, която миналия сезон беше най-гледаната,  вече не е интересна за зрителите и има нисък рейтинг”, признават от началството на Нова тв. Възможно е Гала да бъде компенсирана с едночасово предаване, което да се излъчва през уикенда. При всички положения обаче заплатата й ще бъде редуцирана.

4 Коментара

стига лакардии

преди 8 години

Само дето блондинката е на 50г , а не на 45. вие за годините лъжите,какво остана за другите работи.

Коментирай

Вики

преди 8 години

8 000 лв повече от ЛЕКАР, УЧИТЕЛ, някаква долна клюкарка , която си пие кафето с мутреси и бигбрадъри, кани врачки и баячки да промиват мозъците на хората дори 100 лв са много!!!!

Коментирай

велвет

преди 8 години

Гала е родена 1967 година, тоест през февруари навършва 49 години - Все още не е на 50

Коментирай

велвет

преди 8 години

Гала е родена 1967 година, тоест през февруари навършва 49 години - Все още не е на 50

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.