Кристиан Костов заслепен от сибирска секта! Родителите му изпаднаха в паника

1519
01 Септември 2017, 12:03


Сензацията ни от последното издание на „Евровизия“ Кристиан Костов сериозно е залитнал по сибирската секта на руския мистик Висарион „Град на слънцето”, научи HotArena.

 

Харизматичният водач на многохиляден култ сам се обявява за Христос, а нашето момче попаднало в лапите на негов верен последовател – известния руски композитор Василий Агапкин, писа „Таблоид“.

 

Религиозният екстремист обещал на Кристиан, че църквата на лъжепророка може да сбъдне най-голямата му мечта – да финансира обучението му в музикалния колеж „Бъркли“. Костов е с одобрени документи за най-елитното музикално школо в света, но таксата за курса на обучение възлиза на колосалните 200 хиляди долара, които семейството му не може да си позволи.

 

Тогава на сцената излязъл Агапкин с неустоимо предложение. На първо време Кристиан трябвало да се запознае с основните беседи на Висарион. Наивното и объркано нашенче с руска кръв приело нещата като на шега, но в последните месеци играта загрубяла. Новоизпеченият ментор на певеца започнал да му поставя задачи за укрепване на духа и тялото, накарал го да стане вегетарианец и пълен въздържател. Отначало майката и таткото на Кристиан се радвали, че синът им има и други интереси встрани от музиката и контактува с влиятелни и сериозни хора, но постепенно започнали сериозно да се притесняват за здравето му.

 

Сред петте хиляди официални членове на църквата на Висарион има поне няколкостотин българи, а в световен мащаб поклонниците му са стотици хиляди. Историята на Висарион е като диагноза от лудницата - една сутрин милиционерът Сергей Тороп просто се събудил и решил, че е живият бог на земята. Така отишъл да живее в Сибир, прекръстил се на Висарион и започнал да събира последователи. Близки на хора, които са станали последователи на Висарион, разказват как са загубили роднините си.

 

Всичко се дава на Висарион, на сектата. След като й взеха всичко, я зaхвърлиха”, разказва русначе за майка си. „Имаше 10-12 годишни деца, които вървяха със слушалките и слушаха лекциите на Висарион. Той и това искаше – да се слушат само неговите лекции, да не се гледа телевизия“, спомня си пък мъж, който е бил в сектата няколко години.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Мм
Преди 1 година
0
Божеее, не спирате да бълвате лъжи! Първо – Кристиан е приет с пълна стипендия в Бъркли и няма нужда някой да плаща нещо. И второ – онзи ден беше публикувал снимка в инстаграм на която ядеше месо. Така, че и това с вегетарианеца не върви! Изобщо нямам думи за глупавата информация, дето само някой болен мозък може да измисли!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2019. HotArena | Всички права запазени