Кризата удари и по модните ревюта!

961
01 Март 2013, 11:26


Все по-малко модни ревюта се организират през последните години. Кризата удари не само по строителството и ресторантьорския бранш, но и по модата. Както HotArena.net писа, модният бранш е силно засегнат и манекенките са принудени да дефилират за изключително ниски хонорари.

 

Модните агенции дотолкова са затегналите коланите, че са снижили ревютата до пределния минимум. Докато преди списъците с поканените на подобни събития беше дълъг и разточителен, днес той също е доста съкратен.

 

За да успеят да се задържат в бранша, хонорарите на манекенките и моделите са смъкнати до минимум. Момичетата са принудени да дефилират на модния подиум срещу скромната сума от 30 до 50 лева. Моделите обаче също нямат избор, тъй като ангажиментите им намаляват и се съгласяват на ниските хонорари.

 

И въпреки тези драстични мерки, много модни агенции не успяха да се задържат в бранша. Още в края на 2007 г. рекламната и модна агенция „Джей Моделс“ спира дейността си. Фирмата бе една от най-популярните, като държаха правата и на доста от международните конкурси за красота. Усетили накъде отиват нещата, други модни агенции също последваха „Джей Моделс“ и предпочетоха навреме да прекратят дейността си.

 

Положението не е такова само у нас, в световен мащаб модите агенции изпитват сериозни финансови затруднения и неслучайно модните ревюта намаляват.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени