Кризата в печатната реклама се задълбочава

898
27 Февруари 2013, 11:43


50% спад в бранша на печатната реклама отчитат специалисти в областта. Поръчките на рекламни материали от страна на бизнеса се ограничават до минимум. Така например, ако преди кризата една фирма е поръчвала на година средно по 10 000 рекламни химикалки с логото на компанията, то сега поръчките падат на 5000. А малките фирми тотално са спрели заявките на рекламните сувенири.

 

Рекламните агенции започват да усещат драстичен спад на поръчките още през 2007 година, когато кризата нахлува в страната.

 

Много от агенциите веднага смъкват цените на рекламните материали с надеждата да си върнат клиентите, но ефектът е минимален. Фирмите все по-често отказват да заделят средства за печатна реклама, с надеждата да закърпят бюджета. Това обаче рефлектира зле както на самите фирми, така и на рекламните агенции.

 

Много от тях фалират, като например Джей Моделс – една от най-известните модни и рекламни агенции. Още в края на 2007 година фирмата обявява фалит, а причините са комплексни. Освен непоносимия спад на поръчките и намаляването на печатната реклама наполовина, компанията започва да изпитва затруднения и в модата, като рязко намалят хонорарите на моделите и манекенките. В крайна сметка „Джей Моделс“ обявява фалит, а след нея още няколко модни агенции се оттеглят от бранша.

 

От рекламните компании напомнят, че липсата на реклама на даден продукт може да окаже пагубно влияние на фирмата.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени