Кръстиха бебе Наденица—на бабите Надя и Деница

1952
17 Април 2014, 11:19


Момиченце се сдоби с безумното име Наденица, след като родителите му не можаха да решат как да го кръстят и на двете баби. В крайна сметка решили да дадат на момиченцето си името Наденица — от Надя и Деница, научи HotArena.net.

 

Необикновеното име с гастрономичен привкус обаче не единственото. Оказа се, че все повече родители дават безумни имена на децата си като Сафрида, Телефонка, Автономка и дори Пътка.

 

Момичето сдобило се незнайно как с името Пътка, един ден ще трябва да избира дал втората буква да е „а“ или „у“ при изписването му на латиница. Подобна съдба очаква и малката Наденица.

 

Манията по безумните имена върви ръка за ръка и с манията по сапунените сериали. Повече от 900 момчета носят името Онур, още толкова Езел, Ферхунде се казват две момиченца, а Шехеразада — 10.

 

Преди две – три години абсолютен хит бяха имена като Инджи и Мехмед, вдъхновени от героите на „Перла“. Днес родители кръщават деца с имена като Телефонка, Автономка, Крачун, Петилетка, Лодка, Семка, Салфетка, Касиерка, Сафрида и куп други.

 

„Цялата тази чалга култура и циганизация кара хората да изглупяват и да избират странни имена. Каквото е името на човек, такова е и отношението му към него. Затова не позорете децата си със смешни имена”, коментира експерта Стела Богомилова, пише „Всеки ден“.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени