Куликов обеща да превърне Варна в световен туристически център

952
29 Юни 2013, 14:14


Номер 7 в надпреварата за кметското място във Варна, Михаил Куликов, набляга в програмата си за управление върху облагородяването на Общината и превръщането й в „новата-стара морска културно-историческа столица на България“, „град с европейски облик и световна известност“, „туристически, комуникационен, икономически и логистичен център на страната“.

 

За целта единственият независим кандидат-кмет на тазгодишните избори във Варна счита, че Черноморската перла се нуждае от нова маркетингова стратегия, с която да се популяризират успешно туристическите дестинации. Куликов предлага също да се установят и развият успешни бизнес връзки между туроператори, хотелиери и общинските структури, както и подобряване състоянието на туристическите атракциони и прилежащата към тях инфраструктура.

 

Модерна и пазарно ориентирана е идеята на М. Куликов за дигитализация на културното наследство на Община Варна. Подобна платформа ще осигури бърз обществен достъп до културните традиции и постижения на града и околността. Системата е планувана да обхване библиотеки, музеи, галерии, природни, културни и исторически забележителности.

 

Морската столица е уникална с мултикултурното си многопластие. На територията на града са намерени редица исторически артефакти като най-старото златно съкровище в света например. Ето защо политика в посока развитие на турзима би облагородила Варна във всеки един аспект.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени