Куриоз! Милко Калайджиев стана пенсионер без пенсия, има стаж като таксиджия, но не и като певец

3336
05 Януари 2017, 10:35


Милко Калайджиев го застигна съдбата на колегите му от естрадата, който вече са на преклонна възраст, научи HotArena.


Въпреки че не му личи, Мустака на републиката вече е на 65 години. Милко продължава да обикаля по дискотеките и да забавлява хората, нищо че се води пенсионер. Но само се води, защото държавата няма да му изплаща и лев пенсия. Причината е в до болка познатия казус на родната музикална сцена.


Изпълнители от различни жанрове са заработвали десетилетия наред без да се водят на трудов договор и да им текат осигуровки. Сред тях е и изпълнителят на "Я елате, пиленца, при батко". Той не се е втурнал да слиза от сцената и да плете чорапи вкъщи, като някой свои връстници. Наясно е и че така създалата се ситуация е напълно очаквана. Затова и не изглежда разочарован. А и сякаш е опрял да мизерната държавна пенсия...


Калайджиев продължава да получава покани за участия. Макар и не толкова многобройни, както преди години, те са добре дошли за бюджета му. А сега основната част от него поддържа не чрез пеене, а чрез хотелиерски бизнес. Благодарение на европрограма той си спретна чудна къща за гости в село Мезек. От нея припечелва повече от добре. Освен това отглежда дини и пъпеши и хич не му пука от подигравките.


Новогодишната нощ Милко е изкарал на участие в Мадрид. В испанската столица змаинал със семейството си и си направили кратка екскурзия из забележителностите. Освен това се върнал с няколко хиляди по-богат. Така че, да му мислят другите пенсионери!


Калайджиев си признава грешката от невнасянето на осигуровки, но дори не се е интересувал колко години стаж му трябват. Той споделя, че единствената професия, която фигурира в трудовата книжка, е таксиметров шофьор. След като се уволнява от казармата, върти геврека цели 14 години на едно от десетте държавни таксита в Свиленград.


Бачка до 5 часа, а вече ходи по участия. В последствие жълтата кола спряла да го блазни и започнал да се издържа само от пеене. И така до ден-днешен, когато е горд пенсионер с маркови дрехи и се заканва да не слиза от сцената докато феновете го искат, пише "България днес".Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени