Легенда или чудо? Болно дете прохожда в Рилския манастир!

1472
01 Февруари 2013, 16:20


Легенда или чудо се е случило преди години в Рилския манастир? И днес посетителите на светата обител се надяват и вярват да е чудо. Чудото, което може да помогне и на тях в труден момент.

 

Историята научих по време на едно от пътешествията си до Рилския манастир. Именно тя ме вдъхнови и ме подтикна да направя малко дарение – израз на вярата ми в Бог и доброто.

 

Било малко преди Великден. Семейство от Самоковско решава да посети Рилския манастир с надеждата за изцелението на 3-годишното им детенце. Момченцето имало заболяване и не можело да ходи. Таткото дочул, че в манастира се случвали всякакви чудеса, бездетни жени забременявали, незрящи прогледнали… защо пък и детето му да не проходи.

 

Отишли при мощите на Иван Рилски и започнали да се молят, заедно с другите миряни. Но и след службата нищо не се случило. Детето все така си лежало в кошчето и не можело да стане.

 

Бащата посърнал, майката се разплакала и точно тогава се случило чудото. Момченцето станало и направило няколко крачки. Така се излекувало.

 

Легендите са много, но кои от тях са истина и кои, сътворени, за да пазят надеждата у хората, не се знае. Аз избрах да вярвам във всички.

 

Направих малко дарение, а следващия път, когато отидох занесох и дрехи. Всеки може да помогне с нещо. Известна фирма дарила голямо количество книги на манастира, Виолета Георгиева пък помогнала с автентични предмети, а Светослав Кантарджиев – с дарение за самата обител, където е живял светеца Иван Рилски. Всички те, както и много други дарители и посетители на манастира вярват, че дори и в легендата има частица истина и чудесен елемент.

 

Денка Иванова
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени