Лекарска гавра съсипала Жана Бергендорф! (Поставили й тежка диагноза, за да я окрадат)

2973
09 Ноември 2014, 11:30


Рак на маточната шийка - тази кошмарна за всяка жена диагноза чула Жана Бергендорф, когато преди няколко години посетила столична специалистка по акушерство и гинекология, узна HotArena.net.

 

Един от най-ужасните дни в живота на победителката от миналогодишния сезон на „Х Фактор” настъпил точно в периода, в който със съпруга й Стефан били разделени, той в родната си Дания, а тя в София. Не раздялата била най-голямото изпитание пред певицата, а това, че корабният инженер отвел сина им Леон далеч от майка му, пише в. „Уикенд“.

 

„Тогава животът ми тръгна стремглаво надолу Стефан ми взе детето и изпаднах в дупка. Не виждах изход от тунела, но всичко се сгромоляса до основи, когато ми откриха и рак”, признава червенокосата звезда.

 

Жана получила някои смущения в цикъла си, които я притеснили и решила да отиде на преглед. Гинеколожката без всякакви съмнения поставила диагнозата. Според нея заболяването на Бергендорф било в изключителен ранен стадии, затова я обнадеждила, че срещу 350 лв. ще си реши благополучно проблема.

 

Обикновено това е цената за т.нар конизации на шийката на матката. Процедурата представлява малка оперативна манипулация, чрез която най-често с местна упойка се отстранява увредената тъкан от шийката поради наличието на преканцероза (предраково състояние). „Всичко това съвсем ме съсипа. Но не то беше най-големият ми дерт. Дори си казах, че собственото ми здраве не е толкова важно и страшно, колкото липсата на Леон”, споделя още Жана.

 

Въпреки моментното си състояние, тя послушала разума си и не се хвърлила на сляпо към операционната маса. Потърсила за консултации и друг специалист. И, о, чудо! Певицата нито имала рак, нито състоянието й било предраково. Установило се, че менструалните й смущения се дължат на хормонален дисбаланс на нервна почва и ядове.

 

А такива й се насъбрали в излишък. Няколко месеца по-рано изгубила любимата си баба Данче – жената, на която дължи любовта си към музиката и първия си ангажимент към детския радиохор. През последния й април баба Данче, която доживявала дните си в старчески дом, паднала лошо. „Бях в Дания, но въобще не се замислих, събрах набързо един куфар и се прибрах в София. Почувствах, че е мой дълг да положа нужните грижи за тази жена. По три пъти на ден ходех в дома да я храня, не можеше сама”, разказва за онзи труден миг и за двете жени Жана.

 

Точно когато възрастната жена започнала да се посъвзема, внучка й трябвало да понесе поредния тежък шок  - научила с приблизителна точност датата, на която ще се раздели завинаги с баба Данче. Бергендорф мислела врачките за страшни шарлатанки, но от чисто любопитство решила да тества умениеята на жена, препоръчана от приятелки.

 

„Врачката ми каза, че на 6 юни баба ще се влоши. Два дни по-рано Стефан бе довел за малко Леон до София. Тя видя правнука си, след което се предаде. На 10 юни имаше рожден ден. Купих цветя, бонбони, за да се почерпим с нея за 85-тата й годишнина. Баба Данче обаче си отиде навръх рождената си дата. На 12 юли я погребах”, разказва с трепещ глас Жана.

 

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени