Лекарска грешка едва не уби Дебора (Всичко за кошмара и операцията на певицата)

5278
06 Септември 2016, 13:57


Тя се разминала с най-лошото, след като медици от една от най-големите частни болници у нас объркали диагнозата й. Вместо от перитонит, което представлява остро възпаление на корема, докторите тръгнали да лекуват изпълнителката от... апандисит, научи HotArena.

Болничната одисея връхлетяла Дебора преди три седмици. Усетила остри болки в корема, прилошало й на няколко пъти и посетила една от най-големите частни клиники у нас. Лекарите отсекли, че става дума за възпален апандисит. След посещението при специалистите обаче здравословното състояние на изпълнителката на "Неморално" се влошило още повече. Тогава решила да потърси второ мнение от друг специалист.

След като била прегледана в друга болница, лекарите се хванали за главата и светкавично вкарали певицата в операционната. Медиците не могли да повярват, че техни колеги са сбъркали диагнозата и вместо перитонит са обявили, че има възпален апандисит.

"Перитонитът е остро възпалително заболяване на обвивката на коремните органи и вътрешната част на коремната стена. При тази болест без незабавна лекарска помощ може да се стигне до смърт. Диагнозата перитонит е индикация за операция по спешност", обясниха пред "България Днес" медици с дългогодишна практика.

Болестта се причинява от възпаление на апендикса, наречено апандисит, и то в случаите, когато правилната диагноза се забави и се допусне възпалението да се разпространи. Именно както се случило при Дебора.

"Единият стадий на перитонита се нарича токсичен, когато в кръвта нахлуват множество отровни субстанции. Състоянието на болния се влошава. Другият вече се нарича септичен шок и при него натрупаните токсични вещества влияят на най-малките кръвоносни съдове, които се разширяват, нарушавайки нормалното кръвоснабдяване на тъканите. Органите остават без адекватно кръвооросяване. Кръвното налягане спада. Дори при съвременните форми на лечение шансът болният да оцелее в толкова напреднала фаза на перитонита е много малък", разказват медиците.

За щастие Дебора е оперирана, преди да настъпи септичният шок. Интервенцията била успешна и след близо едноседмичен възстановителен престой в болница Дебора е изписана. Другата хубава новина за певицата е, че от операцията скоро няма да остане видим белег след махането на конците. След болничната одисея певицата замина на почивка в Италия.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени