Лили Иванова къта реликва в дома си! (Примата се моли пред чудотворна икона)

1749
15 Май 2016, 13:00


Домът на Лили Иванова е със свещен статут, откак преди месец в него влязла икона на 8 века, научи HotArena.


Скъпоценната и чудотворна рисунка на Дева Мария и младенеца е подарък на певицата от монахините в Самоковския женски метох, които решили, че тази святост заслужава да бъде единствено в дома на Лили. Иконата датира от 1250 г. и досега е помогнала на хиляди хора да се изправят на крака. Тя е дело на лечителка с дарба на художник.


Светинята е успяла да преживее турското робство и е оцеляла през всякакви природни бедствия. Иконата на няколко пъти била крадена, но апашите всеки път били застигани от злини, заради което тя отново се връщала в храмовете, където помагала на нуждаещите се. От 1915 г. свещената рисунка се намира в Самоковския манастир и на няколко пъти е била излагана за поклон от миряните.


Заради чудодейните качества на иконата и способността й да сбъдва хорските щения, монахините решили да не излагат за постоянно светинята, тъй като алчността на поклонниците била безбрежна и току се молели за печалба от тото, току пък някой отивал с лоши намерения – врагът му да бъде покосен от нелечима болест. Затова те вкарвали при нея избирателно и добре подбрани от нея хора с истински болки, пише "Уикенд".


Близо 20 години обаче женският манастир е под опеката на Лили Иванова като певицата неколкократно е спасявала от глад послушниците в черквата. На всички големи християнски празници звездата на естрадата е там, разговаря с персонала, прави дарения и разнася славата му по всички медии.


От благодарност монахините решили за тазгодишния юбилей на звездата да й подарят именно въпросната целебна икона. На практиката светинята няма стойност, но според експерти на антики, цената й на черния пазар би надхвърлила 600 000 евро, най-вече заради дългия й живот. Все пак не е напълно ясна каква част от легендата за нея и истина и каква - измислица.


Вярващата Лили Иванова обаче е категорична, че иконата помага. Преди 2 седмици тя легна болна, но се възстанови от тежък грип само в рамките на 2 дни, при все възрастта й и отслабналите защитни сили на организма й. Изпълнителката на „Детелини” е категорична, че оздравяването й се дължи единствено на молитвите и минутите, прекарани на колене пред иконата, която посредством божията сила, я вдигнала на крака.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени