Лили Иванова най-после призна: Не познавам нотите!

3192
11 Октомври 2015, 13:00


Примата Лили Иванова е отказала да води свой майсторски клас, защото не познава нотите и не иска да става за резил, научи HotArena.

 

Певицата отказала предложението да обучава свои ученици с оправданието, че няма необходимото музикално образование. Тя си признала, че пее само по слух и не познава нотната стълбица, която се учи в основното образование.

 

Както е известно, Лили е завършила медицински техникум във Варна през 1956 г. и хал-хабер си няма от музикална терминология. Талантът й е това, което й осигурява бляскава кариера от 60-те години на миналия век досега.

 

„Кой ще дойде на моите лекции?! Никой! Не мога да се занимавам с това. Аз мисля, че каквото и да направя, няма да има кой знае какъв успех, защото може би няма да имам и една ученичка. Никой няма да дойде в този клас, няма и да ме слушат. Те обичат да ги хвалят. Аз не хваля! Сега всички искат за 24 часа да станат звезди. Те идват със самочувствието, че са велики. А всъщност не са! Не мога да се занимавам с бездарници!”, признава Лили.

 

„Досега никой от младите певци не се е интересувал от моята музика, от моето пеене. В тези музикални формати, които се появиха напоследък, тези певци биха могли да извадят от старите ми песни една песен и да я модернизират. Имат тези качества и могат да я направят хит, но те не го правят. Песните не са лоши, но те не стават за състезание. Аз имам песни, които са „семки и бонбонки”, аз така ги наричам. Те са хитове, като “Детелини” и “Панаири”, например. Това са леки песни, с които певецът не може да покаже никакви качества. За мен е пагубно една певица първо да изпее “Детелини”. Това е песен, която можеш да си позволиш да направиш едва, когато си доказал какво можеш”, разсъждава естрадната прима, която гледа с интерес музикалните тв формати.

 

Преди 6 години Лили загуби съдебната битка с композитора Митко Щерев, който е автор на едни от най-големите й хитове. Певицата го съдеше за сумата от 10 000 лв. за това, че я е опозорил пред цяла България, разкривайки, че е музикално неграмотна в статия, публикувана в „Уикенд”. 

 

Сред разкритията на създателя на една дузина хитове бе, че Лили не познава нотите и пее на плейбек. Лили, която бе написала в исковата си молба, че е претърпяла болка и страдания заради думите му, не се появи на нито едно от заседанията в съда, а накра загуби делото.

 

Магистратите признаха бащата на „Диана експрес” за невинен, че е разгласил позорни обстоятелства за звездата. Естрадната легенда отказа да се яви на изпит в Музикалната академия, както предложи композиторът, с което доказа твърдението си.

 

„Това, че не знае нотите, не е обида, а факт – много световни изпълнители не ги знаят и аз това го заявих в съда още в началото”, заяви композиторът.

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени