Лили надхитри НАП, изнесе в офшорка 4 милиона евро + кой управлява парите й

1576
03 Февруари 2017, 16:00


Спестяванията на Лили Иванова се трупат в банка на офшорната зона Британски Вирджински острови, научи HotArena.

Посредством столичната адвокатска колегия най-голямата поп звезда в България изнася всичките си хонорари и печалби в зона, освободена от каквото и да е данъчно облагане. Според запознати източни сметката на естрадната икона е набъбнала до зашеметяващите 4 милиона евро!

До зората на демокрацията Лили нямаше никакви проблеми с приходите си като суперзвезда на България. Като изпълнител на държавната „Дирекция Музика” тя и колегите й бяха на месечни заплати. Тук-там получаваха по някой и друг хонорар, който също се осчетоводяваше и отчиташе пред държавата. Малко след 90-те, когато примата започна работа с различни продуценти, певицата бързо напипа „мекото на баницата” и разбра, че кариерата й на свободна практика може да й осигури живот като на кино. Бурните години след промяната обаче я пощадиха от стриктния контрол на държавата върху приходите на певицата, което пък помогна на алчността й да вземе превес.

Запознати със задкулисието в бранша споделят, че Иванова не е отчитала пред държавата почти нищо от заработеното. Малко след 2000-а г. пък оборотната звезда пускала данъчни декларации, напълно некореспондиращи с огромните й приходи и хонорари. Заради очевадно грандиозните концерти с огромни печалби и лъскавия начин на живот, през 2009 г. НАП взе на мушка Лиленце-Пиленце, подлагайки я на щателна проверка. Тогава се оказа, че певицата не е редовен данъкоплатец и задълженията й към данъчните възлизаха на близо 300 000 лева за няколко години.

След като изчистила дълга, Лили предприела действия за спасяването на припечеленото от хищните лапи на държавните квестори. Естрадната легенда обаче била напълно против да плаща стотици хиляди за данъци. Освен това Иванова имала да си го връща на държавата и заради погубеният й стаж по време на социализма, след като изгоряха архивите на „Дирекция Музика”.

В момента авоарите на певицата се управляват от топ финансист, който взел решение да „спаси” Лили от разточително донорство за хазната, като отворил офшорна сметка в Британските Вирджински острови, където изпращал всичко припечелено от 78-годишната прима.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени