Литературен клуб „Чети с нас“ представи седем истории на най-забележителните дами на 20-и век

1389
24 Октомври 2016, 15:43


Издателство „Ентусиаст“ и хотел „Маринела“ поставиха началото на литературни четения и дискусии .

Книгата „Непокорните диви“ на Кристина Морато събра културния елит в хотел „Маринела”, за да представи историите на седем жени-икони на 20. век – Мария Калас, Коко Шанел, Уолис Симпсън, Ева Перон, Барбара Хътън, Одри Хепбърн и Джаки Кенеди. Съдбите на всички тях са белязани от трудно детство, трагедии в личния им живот, но и от много амбиция и сила, благодарение на които успяват да достигнат до върховете на славата и да се превърнат в истински легенди.

Издателят на „Ентусиаст“ Виктория Бисерова откри литературния клуб ”Чети с нас” и обеща, че всяка втора неделя на месеца в хотел „Маринела“ ще се говори за поезия и литература. „Четенето не е скучно и самотно занимание, затова всички заедно ще дискутираме книги, които вълнуват нашите читатели.“

Да четат с нас бяха художниците Ставри Калинов и Румен Статков, бизнес дамата Ваня Червенкова, Анета Милкова от УС на БНТ и много наши приятели и ценители на литературата. Любен Дилов-син влезе в ролята на модератор и ценител на женските истории.

На преводача на книгата Боряна Дукова се падна честта да представи първата непокорна дива – Мария Калас. На 14 години певицата била болно от булимия девойче, което не харесвало нито себе си, нито живота си. „Децата чудо винаги се оказват лишени от истинско детство“, споделя Калас.

 През погледа на стилиста Ина Асса Коко Шанел бе представена като жена с железен характер и невероятен талант. Най-забележителният дизайнер на 20. век.  Уолис Симпсън –кралицата без корона – се превръща в легенда, заради крал Едуард VIII, които се отказва от трона в името на любовта. Премиерът Уинстън Чърчил определя историята им като „любовната връзка на века“.

 

Журналистът Георги Милков разказа за силата на Ева Перон, за любовта на хората към нея, за „живота“ ѝ след смъртта. Завесата над Барбара Хътън повдигна актрисата Лилия Маравиля. „Никой никога няма да ме обича. Заради парите ми  – да, но заради мен самата  – не. Осъдена съм на самота.“ Само на 14 години тя наследява 26 млн. долара и се превръща в най-богатото, но и най-тъжното момиче. Одри Хепбърн – най-идеализираната актриса от златната ера на Холивуд – споделя: „Постигнах всичко с усилен труд и изправяйки се срещу собствените си страхове“. Джаки Кенеди, привлекателна, образована и изтънчена жена с френски произход, се отличавала със своя невероятно аристократичен стил и остава в историята като „вдовицата на Америка“.

 

Бившият народен представител и журналист Юлияна Дончева сподели, че и седемте диви притежават изключителни качества като жени и силните им характери ги превръщат в икони на 20. век. Прочита на историите на тези необикновени дами провокира дискусии и интересни тези за живота и силата на характерите им.   

 

 

                   За литературния клуб „Чети с нас“

 

Литературният клуб „Чети с нас“, организиран от хотел „Маринела“, събира ценители на литературата всяка втора неделя на месеца от 16:00 ч. в зала „Витоша“. Новото литературно пространство на София обещава да бъде място за срещи с писатели, поети, преводачи, литературни критици.

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени